Bios havde flere ambulancer på gaden end Ambulance Syd har

12. marts Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

 

Syddanmark får færre ambulancer og akutbiler under regionen end under det omstridte Bios.

Det er konklusionen, efter DR Fyn og Fyens Stiftstidende har lavet en minutiøs sammenligning af antallet af ambulancer og akutbiler, som Ambulance Syd og Bios har skulle levere til indbyggerne i regionen.

Bios’ oprindelige kontrakt med Region Syddanmark lød på 61 ambulancer og akutbiler. Men allerede fra den officielle start 1. september 2015 blev aftalen justeret ned til 58 ambulancer og akutbiler.

Senest er der fra 1. januar 2017 lavet en sidste ændring, så antallet af akutbiler og ambulancer i Ambulance Syds områder i dag er nede på 53.

I første omgang sagde kontrakten med Bios 61 og nu kører Region Syddanmark med sit eget kun med 53.

DR Fyns og Fyens Stiftstidendes gennemgang viser, at regionens eget selskab, Ambulance Syd, på grund af nedetid på sine akutte beredskaber gennemsnitligt har stillet med 51-52 ambulancer og akutbiler i sin syv måneders levetid, mens Bios leverede gennemsnitligt 53 fra september 2015 til konkursen i juli 2016.

Formanden for præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Thyge Nielsen, mener ikke, at det er et problem, at der er sket en løbende nedgang i antallet af ambulancer og akutbiler.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...