Dansk Byggeri om erhvervsvenligheden: Fremgang på flere områder for Sønderborg

20. juni 2016 Erhverv

Som SønderborgNYT kunne fortælle søndag står det skidt til med erhvervsvenligheden i Sønderborg Kommune. Det viser den årlige undersøgelse fra Dansk Byggeri der for femte år i træk har undersøgt virksomhedernes opfattelse af, hvordan kommunerne håndterer blandt andet byggesager, erhvervsaffald, niveauet af lokale skatter og afgifter, konkurrenceudsættelse og udbudspolitik.

Årets undersøgelse sendte Sønderborg Kommune fra en 61. plads i 2015 til en 80. plads i år og dermed indtager Sønderborg placeringen som den mindst erhvervsvenlige kommune blandt kommunerne i det sydlige Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Dansk Byggeri: Sønderborg taber virksomhedernes gunst

SønderborgNYT har fået adgang til de enkelte parametre, som virksomhederne har vurderet Sønderborg Kommune på og der er flere eksempler på, at det går fremad med erhvervsvenligheden i Sønderborg Kommune.

Eksempelvis er Sønderborg Kommune landets mest erhvervsvenlige kommune når der drejer sig om dækningsafgiften og udviklingen af denne. Årsagen er, at Sønderborg Kommune helt har afskaffet dækningsafgiften på erhvervsejendomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flot udbudspolitik

Sønderborg Kommune får også en topplacering som nummer et, når det handler om dialogmøder i relation til udbudspolitik ligesom at Sønderborg Kommune går flot frem omkring udbudspolitik.

Ellers er det meget de kommunale kendetegn der trækker Sønderborg Kommune ned i undersøgelsen.

Udviklingen i befolkning samt udviklingen i antallet af virksomheder placerer Sønderborg Kommune på en henholdsvis 89. plads og 85. plads ud af landets 98 kommuner, ligesom gebyrstørrelsen for byggesagsbehandling, administrationsgebyr for erhvervsaffald, grundskyld og indkomstskat trækker ned i undersøgelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På parametrene omkring arbejdsmarked og uddannelse er der både positivt og negativt nyt. Antallet af langtidsledige falder, mens det står skidt til med at få de ny-ledige i arbejde. Her er Sønderborg placeret som nummer 83 og altså blandt landets dårligste kommuner når ny-ledige skal i arbejde.

Historisk set lå Sønderborg Kommune i 2014 placeret som nummer 73, mens 2015 bød på en mindre fremgang til nummer 61. I årets undersøgelse fra Dansk Byggeri lander Sønderborg Kommune på en 80. plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse hele rapporten fra Dansk Byggeri her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...