EU-afstemning: Vi stoler ikke på politikernes garantier

28. november 2015 Politik

Selv om danskerne på torsdag stemmer ja til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, har aftalepartierne, eu2der anbefaler et ja, besluttet, at Danmark ikke vil tilslutte sig EU-retsakter på området for asyl og indvandring, som Danmark i dag ikke deltager i.

Faktisk har både Venstre og Socialdemokraterne garanteret,  at det ikke kommer til at ske uden, at man  først udskriver en folkeafstemning, oplyser TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er en garanti, som mange danskere ikke er trygge ved. I en meningsmåling svarer hver femte af danskerne, at den aktuelle flygtninge- og migrantsituation i EU gør dem mere tilbøjelig til at stemme nej på torsdag.

Politiske kommentatorer mener, det skyldes, danskerne hverken har tillid til Folketingets politikere eller EU.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2022 Kultur, Sønderborg

Symfoniorkestrets musikchef fortæller om Bachs berømte Juleoratorium

27. november 2022 Kultur

Lyt med, når Sønderjyllands Symfoniorkesters musikchef Nikolaj Andersen på biblioteket i MultiKulturhuset onsdag klokken 17 fortæller om det berømte Juleoratorium af Bach, der lige siden midten af 1900-tallet har været et af de mest opførte og elskede musikværker. For mange er det en fast tradition at høre værket i juletiden, skriver biblioteket Værkets tekst og […]

Læs mere...