Regionens udviklingsstrategi – Det gode liv – ser ud til at virke

20. marts Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Antallet af syddanskere stiger, flere kommer i arbejde, og væksten i produktivitet er landets højeste.

Et år efter søsættelsen af den fireårige Det Gode Liv-strategi er Region Syddanmark på nuværende tidspunkt godt på vej til at opfylde to af de syv opstillede måleindikatorer – attraktivitet og produktivitet.

For eksempel opfatter 80 pct. af syddanskerne i dag deres lokalområde som attraktivt, hvilket er en stigning på fem procentpoint i forhold til den seneste måling fra 2015.

Også målet om at være den mest produktive region er indfriet. Over de seneste fem år produktiviteten vokset mere i Syddanmark end i nogen anden region.

I 2010 producerede hver arbejdstager i Syddanmark værdier for 350 kr. i timen.

Nu er tallet steget til 402 kr. pr. time.

“Den øgede værdi af syddanskernes arbejdsindsats er vigtig, fordi den skaber mere økonomisk fremgang og vækst for den samme indsats, hvilket alt andet lige stiller virksomhederne bedre i den internationale konkurrence”, siger formand for Syddansk Vækstforum, regionsrådsformand Stephanie Lose.

Målsætningen om en befolkningsvækst i regionen på 12.000 frem mod 2020 er også kommet stærkt fra start. I det seneste år er indbyggertallet steget med 5.500 til 1.217.224 syddanskere som følge af et stort plus på nettoindvandringen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...