Vinspecialisten: Køb en vinholder og støt Julemærkehjemmet

20. marts Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Henning Petersen fra Vinspecialisten i Perlegade i Sønderborg giver en hånd til Julemærkehjemmet i Kollund, der nu er blevet leverandør af vinholdere.

“Jeg synes, der er en spændende idé med vinholdere i træ og jeg synes, det er vigtigt, vi allesammen hjælper julemærkehjemmene, som gør rigtigt meget for mange børn”, siger Henning Petersen til SønderborgNYT.

Christian Lauritzen og børn fra Julemærkehjemmet. Foto: Julemærkehjemmet.

 

Så når du skal give god flaske vin i gave, så kan du få den i en unik vinholder fra Julemærkehjemmet i Kollund. Vinholderne koster en lille hundredekrone og Henning JPetersen sender hele beløbet videre.

“Jeg er rigtig glad for aftalen med Henning Petersen og det er vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at julemærkehjemmene ikke modtager en krone fra kommuner, regioner eller staten. Vi er meget afhængige af hjælp fra alle andre”, siger forstander Vibeke Sørensen fra Julemækehjemmet til SønderborgNYT.

Vinholderne laves af en ældre herre ved Frøslev og han tjener heller ikke penge på sin indsats.

“Christian Lauritzen er 90 år og han vil ikke bare sidde inde i sin stue. Han har det allerbedst med at være i gang i sit værksted, hvor der kommer rigtigt mange indenfor og kigger”, siger Vibeke Sørensen.

Det er meget bedre at give vingaver i vinholder fra Julemærkehjemmet end aflevere flaskerne i en papæske.

I en tid lavede han fuglehuse, men de er blevet for svære for ham at løfte rundt på. Derfor er han gået over til vinholdere.

“Han sagde til mig, at han har holdt mange fødselsdage”, siger Vibeke Sørensen, der gennem årene har modtaget hele 30.000 kroner fra den 90-årige.

“Christian Lauritzen vil gerne holde sig i gang og han nyder at folk kigger indenfor. Han vil ikke tjene penge, så dem donerer han til os”, siger Vibeke Sørensen.

I begyndelsen arbejdede Christian Lauritzen i brugte paller, men nu får han luksustræ fra Holdbi og STARK i Sønderborg donerer lak, skruer osv.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...