150 år: Ringe opbakning til Røde Kors i skanserne

11. oktober 2014 Uncategorized

Når Røde Kors lørdag markerer 150 året for den første gang, der blev sendt Røde Kors-observatører til et brændpunkt, så ville det næppe

I 1864 var der hverken venteliste eller narkose.

I 1864 var der hverken venteliste eller narkose.

Artiklen fortsætter under annoncen

overraske nogen, hvis det myldrede omkring med gæster i skanserne. Og da slet ikke, når der var mulighed for at deltage i et rekordforsøg, hvor de besøgende skulle trække i en rød trøje og ved fælles hjælp skulle danne største, levende Røde Kors nogensinde.

“Jeg fatter ikke, hvad der er gået galt. Vores presseafdeling har sendt pressemeddelelser ud til de landsdækkende aviser og til den lokale avis i Sønderborg”, siger den Røde Kors-medarbejder, der skulle have styret opbygningen af rekordforsøget.

Artiklen fortsætter under annoncen

IMG_5477

Heldigvis var rekordforsøget ikke det eneste, der skulle markere 150-året for Røde Kors. Lige ved siden af Historiecenter Dybbøl blev der vist Røde Kors samarittere i aktion anno 1864. Oplevelsen blev krydret med en tur rundt i historiecenteret, hvor der forskellige steder blev fortalt om Røde Kors’ indsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Rønhaveplads i Sønderborg blev der også ydet førstehjælp, så travle handlende lige kunne stille bæreposerne et par minutter og se, hvordan samarittere arbejder, når mennesker kommer til skade.

 

Se billeder fra dagens Røde Kors øvelse HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...