150 år: Ringe opbakning til Røde Kors i skanserne

Arkivfoto
Arkivfoto
11. oktober 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Når Røde Kors lørdag markerer 150 året for den første gang, der blev sendt Røde Kors-observatører til et brændpunkt, så ville det næppe

overraske nogen, hvis det myldrede omkring med gæster i skanserne. Og da slet ikke, når der var mulighed for at deltage i et rekordforsøg, hvor de besøgende skulle trække i en rød trøje og ved fælles hjælp skulle danne største, levende Røde Kors nogensinde.

“Jeg fatter ikke, hvad der er gået galt. Vores presseafdeling har sendt pressemeddelelser ud til de landsdækkende aviser og til den lokale avis i Sønderborg”, siger den Røde Kors-medarbejder, der skulle have styret opbygningen af rekordforsøget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis var rekordforsøget ikke det eneste, der skulle markere 150-året for Røde Kors. Lige ved siden af Historiecenter Dybbøl blev der vist Røde Kors samarittere i aktion anno 1864. Oplevelsen blev krydret med en tur rundt i historiecenteret, hvor der forskellige steder blev fortalt om Røde Kors’ indsats.

På Rønhaveplads i Sønderborg blev der også ydet førstehjælp, så travle handlende lige kunne stille bæreposerne et par minutter og se, hvordan samarittere arbejder, når mennesker kommer til skade.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Se billeder fra dagens Røde Kors øvelse HER

 

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...