17-årig risikerer sigtelse for falsk anmeldelse

14. august 2015 112

Sagen om den falske voldtægtssag i Sønderborg kan ende med, at den 17-årige pige, som anmeldte, hun var bortført og voldtaget, bliver sigtet for den falske anmeldelse.kkc

“Når der er truffet beslutning om sigtelse, så efterforsker politiet sagen og fremlægger materialet til anklagemyndigheden, som vurderer om der skal rejses en sigtelse mod kvinden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I nogle tilfælde vil man lave en personundersøgelse af kvinden for bl.a. for at kortlægge et motiv for den falske anmeldelse”,  siger linjechef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Hans Roost, til TV SYD.

“Vi ser nok oftest sager, hvor det handler om bondeanger. Altså at en person ikke har overholdt en aftale med for eksempel sine forældre eller sin kæreste og bruger en anmeldelse for voldtægt eller lignende som en måde at løse problemet på”, siger Hans Roost.

 

Sagen om den falske voldtægtssag i Sønderborg kunne have fået alvorlige konsekvenser. Ikke alene som nu for hende selv og hendes nærmeste, men også for de mænd, der kunne have været anholdt og sigtet i sagen.

Læs også: Polititiet efterlyser to voldtægtsforbrydere

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk