1750 ekstra billetter til Royal Run – de sælges fra 9. januar

20. december 2019 Kultur

Den helt enorme interesse for at deltage i Royal Run Sønderjylland ville ingen ende tage, da de knap 17.000 første billetter blev sat til salg og udsolgt på tre dage i november. Og nu sætter arrangørerne så yderligere 1.750 billetter til salg, så Kronprins Frederik ender med at fejre Genforeningen med over 20000 sønderjyder i pinsen næste år.

“Det er jeg ellevild glad for. Vi måtte skuffe så mange, der ikke fik plads i første omgang. At vi kan gøre bare en brøkdel af dem glade, er jo helt fantastisk”, siger Per Hussmann fra Sport Event Syd, der står bag den sønderjyske del af Royal Run-arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han kan se på deltagerlisten, at løberne i Sønderborg ikke kun er bosat i Sønderjylland men kommer fra hele landet.

“Mange af dem er eksil-sønderjyder, der kommer hjem i pinsen og benytter lejligheden til at deltage”, fortæller Per Hussmann, der forklarer den enorme opbakning bag Royal Run Sønderjylland med mange ting.

“Jeg tror, det er en kombination af kronprinsen, Genforeningen, glæden og royaliteten”, siger han ifølge TV Syd.

Udover at være en opfordring til at dyrke motion, er Royal Run i Sønderborg samtidig et element i fejringen af 100-året for Danmarks genforening med Sønderjylland. Kronprinsens oldefar, Kong Christian X, blev i 1920 symbolet på Genforeningen, da han red over den gamle dansk/tyske grænse ved Christiansfeld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Plads nok til alle

Det ligger allerede nu fast, at starten på løbet bliver på Kong Chr. X’s Bro, der forbinder Als og Jylland midt i Sønderborg. Løberne kommer ude på ruten forbi flere af områdets seværdigheder, som for eksempel Dybbøl Banke og Sønderborg Slot.

De 1.750 ekstra deltagere skulle ikke volde pladsproblemer i hverken startområdet eller ude på ruterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har heldigvis allerede fra begyndelsen taget højde for, at vi kunne blive rigtig mange. De ekstra deltagere gør, at vi udnytter startområdet endnu bedre end ellers. Så det er rigtig fint”, siger Per Hussmann, der understreger, at de 1.750 billetter er de sidste, der kommer til salg.

“Det totale antal er 20.500, og det er det absolutte maksimale”, siger han.

De ekstra startnumre er til alle tre distancer. Dog flest til 10 km-ruten, hvor der bliver plads til ekstra 1.000 løbere. Der er 400 startnumre ekstra på 5 km-ruten, mens mile-distancen får 350 ekstra løbere.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 1.750 startnumre sættes til salg torsdag den 9. januar kl. 20.00 på www.royalrun.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...