1864-løbet: Flyt nu bilen, så løberne kan smutte videre

18. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Flere end 1.700 løbere har meldt deres ankomst til årets udgave af 1864-løbet næste weekend, søndag den 26. maj 2013. Arrangørerne opfordrer Sønderborgs borgere om at heppe på løberne – og at sørge for, at biler ikke holder parkeret på fortove og smalle veje, så løberne kan komme hurtigt og sikkert frem på ruten.

Her er en ung mand på vej gennem Perlegade, hvor han ikke skal være. Heller ikke under 1864-løbet.
Artiklen fortsætter under annoncen

Godt 1.780 deltagere har valgt at udfordre skanserne i år.

– Der er faktisk tre gange så mange deltagere som for to år siden, og vi håber på, at Sønderborgs borgere bakker op om arrangementet ved at gøre det så let og sikkert som muligt for løberne at komme rundt i vores smukke by, siger løbsleder Kim Paulsen fra Vidar Motion, der arrangerer 1864-løbet for tredje år i træk, og som i år må melde alt udsolgt på både 6 km og 10,6 km ruterne.

Luftfoto af ruten.
Artiklen fortsætter under annoncen

Med den store interesse for løbet in mente opfordrer Kim Paulsen derfor beboere langs ruten, der blandt andet går gennem de små gader i den gamle bydel, om at undgå at parkere bilen på fortovene søndag den 26. maj mellem kl. 11:00-13:00.

Både beboere langs ruten og andre borgere i Sønderborg er meget velkomne til at heppe på løberne. Det kan man blandt andet gøre ved start- og målområdet ved Syddansk Universitet/Alsion, hvor det vil summe af aktiviteter hele dagen med minimesse, der selvfølgelig fokuserer på sport og sundhed, hoppeborg til børnene og musik fra rock- og popduoen Six Feet High.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også muligt for publikum at komme helt tæt på historien, når Røde Kors stiller et feltlazaret op, som det så ud i 1864. Feltlazarettet vil først blive opstillet ved Sønderbro foran Ox-en Steakhouse – og når den sidste løber har passeret, bliver det flyttet ned til mål- og startområdet.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...