1864-løbet: Flyt nu bilen, så løberne kan smutte videre

18. maj 2013 Uncategorized

Flere end 1.700 løbere har meldt deres ankomst til årets udgave af 1864-løbet næste weekend, søndag den 26. maj 2013. Arrangørerne opfordrer Sønderborgs borgere om at heppe på løberne – og at sørge for, at biler ikke holder parkeret på fortove og smalle veje, så løberne kan komme hurtigt og sikkert frem på ruten.

Her er en ung mand på vej gennem Perlegade, hvor han ikke skal være. Heller ikke under 1864-løbet.
Artiklen fortsætter under annoncen

Godt 1.780 deltagere har valgt at udfordre skanserne i år.

– Der er faktisk tre gange så mange deltagere som for to år siden, og vi håber på, at Sønderborgs borgere bakker op om arrangementet ved at gøre det så let og sikkert som muligt for løberne at komme rundt i vores smukke by, siger løbsleder Kim Paulsen fra Vidar Motion, der arrangerer 1864-løbet for tredje år i træk, og som i år må melde alt udsolgt på både 6 km og 10,6 km ruterne.

Luftfoto af ruten.
Artiklen fortsætter under annoncen

Med den store interesse for løbet in mente opfordrer Kim Paulsen derfor beboere langs ruten, der blandt andet går gennem de små gader i den gamle bydel, om at undgå at parkere bilen på fortovene søndag den 26. maj mellem kl. 11:00-13:00.

Både beboere langs ruten og andre borgere i Sønderborg er meget velkomne til at heppe på løberne. Det kan man blandt andet gøre ved start- og målområdet ved Syddansk Universitet/Alsion, hvor det vil summe af aktiviteter hele dagen med minimesse, der selvfølgelig fokuserer på sport og sundhed, hoppeborg til børnene og musik fra rock- og popduoen Six Feet High.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også muligt for publikum at komme helt tæt på historien, når Røde Kors stiller et feltlazaret op, som det så ud i 1864. Feltlazarettet vil først blive opstillet ved Sønderbro foran Ox-en Steakhouse – og når den sidste løber har passeret, bliver det flyttet ned til mål- og startområdet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...