19 bilister fik klip og store bøder

24. oktober 2014 Uncategorized

Det siges, at det for det meste er mænd, der kører for stærkt i trafikken, men en dugfrisk hastighedsprøve, som Lokalpoliti i Sønderborg torsdag formiddag, viser, at det er mænd og kvinder tilsyneladende lige gode om.politi1

“Vi noterede 19 bilister for at køre for stærkt i begge retninger på Aabenraavej, og der var nogenlunde lige mange af hvert køn”, siger vagthavende John Weber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der må køres maksimalt 50 km/t på stækningen, men det blæste de 19 bilister på. De blev målt til overskridelser på mere end 30 procent – fra 69 til 74 km/t.

Mindst 3000 kroner

Foruden klippet, der gælder i tre år, følger der bøder med:

Mindstebøden ved hastighedsoverskridelser på mere end 30 procent er 1500 kroner. Hertil kommer et “højhastighedstillæg” på 1000 kroner, og endelig skal de hurtige bilister erlægge 500 kroner til staten, der sender pengene videre Offerfonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det betyder, at den bilist, vi noterede med 69 km/t, får en bøde på 3000 kroner oveni klippet, mens den bilist, der kørte 74 km/t, skal af med 3500 kroner i bøde”, fortæller John Weber.

Bilister, der har haft kørekort i mere end tre år, kan køre rundt med to klip, uden at det som sådan betyder noget. Men klippes man tredje gang, får man en betinget inddragelse af kørekortet og skal op til ny teori- og køreprøve.

Er det under tre år siden, man har erhvervet sit kørekort, falder hammeren allerede ved det 2. klip med betinget frakendelse og ny teori- og køreprøve.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...