19 bilister fik klip og store bøder

24. oktober 2014 Uncategorized

Det siges, at det for det meste er mænd, der kører for stærkt i trafikken, men en dugfrisk hastighedsprøve, som Lokalpoliti i Sønderborg torsdag formiddag, viser, at det er mænd og kvinder tilsyneladende lige gode om.politi1

“Vi noterede 19 bilister for at køre for stærkt i begge retninger på Aabenraavej, og der var nogenlunde lige mange af hvert køn”, siger vagthavende John Weber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der må køres maksimalt 50 km/t på stækningen, men det blæste de 19 bilister på. De blev målt til overskridelser på mere end 30 procent – fra 69 til 74 km/t.

Mindst 3000 kroner

Foruden klippet, der gælder i tre år, følger der bøder med:

Mindstebøden ved hastighedsoverskridelser på mere end 30 procent er 1500 kroner. Hertil kommer et “højhastighedstillæg” på 1000 kroner, og endelig skal de hurtige bilister erlægge 500 kroner til staten, der sender pengene videre Offerfonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det betyder, at den bilist, vi noterede med 69 km/t, får en bøde på 3000 kroner oveni klippet, mens den bilist, der kørte 74 km/t, skal af med 3500 kroner i bøde”, fortæller John Weber.

Bilister, der har haft kørekort i mere end tre år, kan køre rundt med to klip, uden at det som sådan betyder noget. Men klippes man tredje gang, får man en betinget inddragelse af kørekortet og skal op til ny teori- og køreprøve.

Er det under tre år siden, man har erhvervet sit kørekort, falder hammeren allerede ved det 2. klip med betinget frakendelse og ny teori- og køreprøve.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...