2. Verdenskrig: Dræbte flybesætninger mindes

27. januar 2016 Nordborg

På fredag gennemføres mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger der blev dræbt under anden verdenskrig mindes, skriver Hjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland i en pressemeddelelse.

dk/wp-content/uploads/2016/01/mindesten_for_engelske_flyvere-300×200-300×200.jpg” alt=”Mindestenene blev sat op i 1994″ width=”300″ height=”200″ /> Mindestenene blev sat op i 1994

Arrangementet indledes af premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen, hvorefter Gunnar Hounsgaard i sin tale redegør for hændelserne dengang i 1944.

Det er kl. 13:00 ved mindestenene på Næsvej ved Broballe.Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet med Initiativgruppen Broballe i spidsen trodser vinterkulden og gennemfører mindehøjtidelighed:

Efter talen vil der blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger der mistede livet ved flystyrtene hen mod slutningen af anden verdenskrig.

Følgende lægger buketter:

  • Buket fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland
  • Buket fra Sønderborg Kommune
  • Samt øvrige foreninger.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland gennemfører arrangementet, som en del af Kontaktudvalget for de militære traditioner I Sønderborgområdet, som består af 18 foreninger, heriblandt Initiativgruppen Broballe med brødrene Hounsgaard.

De to brødre, der oplevede flystyrtene i 1944, var initiativtagere til de to mindestens opstilling i 1994.

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten afsluttes med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk