2. Verdenskrig: Dræbte flybesætninger mindes

27. januar 2016 Nordborg

På fredag gennemføres mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger der blev dræbt under anden verdenskrig mindes, skriver Hjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Mindestenene blev sat op i 1994

Mindestenene blev sat op i 1994

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet indledes af premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen, hvorefter Gunnar Hounsgaard i sin tale redegør for hændelserne dengang i 1944.

Det er kl. 13:00 ved mindestenene på Næsvej ved Broballe.Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet med Initiativgruppen Broballe i spidsen trodser vinterkulden og gennemfører mindehøjtidelighed:

Efter talen vil der blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger der mistede livet ved flystyrtene hen mod slutningen af anden verdenskrig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Følgende lægger buketter:

  • Buket fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland
  • Buket fra Sønderborg Kommune
  • Samt øvrige foreninger.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland gennemfører arrangementet, som en del af Kontaktudvalget for de militære traditioner I Sønderborgområdet, som består af 18 foreninger, heriblandt Initiativgruppen Broballe med brødrene Hounsgaard.

De to brødre, der oplevede flystyrtene i 1944, var initiativtagere til de to mindestens opstilling i 1994.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten afsluttes med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...