Vand fra branden hos Omnicon forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112 Skrevet af: Redaktion

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicon på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen.

Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er brugt til slukningen af en storbranden, er endt i Ulkebøldam. Forureningen drejer sig om oliesyre, der har en meget lav PH-værdi, som er kommet med i slukningsvandet og endt i Ulkebøldam.

Artiklen fortsætter under annoncen

Miljøfolk og beredskab arbejde på at minimere forureningen, fortæller beredskabschef Allan Dalager i en pressemeddelelse.

”Branden er under kontrol, den er dog ikke helt slukket endnu. Lige nu gør vi, hvad vi kan for at minimere brugen af vand i forbindelse med brandslukningen og på den måde minimere mængden af forurenet vand, der løber ned i Ulkebøldam”, siger han.

Samtidig har Sønderborg Kommune stor fokus på at få stoppet vandet i Ulkebøldam, der løber ud i Augustenborg Fjord samt at undgå forureningen breder sig i dammen, hvor cirka halvdelen er forurenet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er ved at sætte en prop i, så vi kan undgå at det forurenede vand løber ud i Augustenborg Fjord og det arbejde er vi i fuld gang med lige nu. Samtidig er vi sammen med Beredskabsstyrelsen i gang med at få flydespærringer lagt ud i Ulkebøldam for at stoppe forureningen i at sprede sig yderligere”, siger Lisbeth Møller Jensen, der er afdelingsleder for Vand og Natur.

Derudover er slamsugere rekvireret, så det forurenede vand kan blive suget op af Ulkebøldam.

 

 

19. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

Tænk ud af boksen med Battle Box hos Maximum Sønderborg

19. marts 2024 Erhverv

Maximum Sønderborg har netop introduceret en forlystelse, der sætter gæsternes evner på prøve og skaber sjove minder. Navnet på den nye forlystelse er Battle Box, hvor alle bliver udfordret som aldrig før. ”Forestil dig et rum fyldt med 12 hvide bokse. Det ser måske simpelt ud, men hver boks gemmer på 4-7 udfordringer og gåder, […]

Læs mere...