4. april: Hærens Sergentskole siger farvel

24. februar 2014 Uncategorized

Den 4. april 2014 kl. 1200 stryges flaget for sidste gang på Sønderborg Kaserne. Dette markerer afslutningen på Sønderborgs status som garnisonsby. Den smukke gamle kaserne i Sønderborg har huset soldater siden den stod færdig i 1912.

På kasernen har talrige soldater haft sin gang gennem tiderne og minderne og oplevelserne er mange. Kasernen og de mange soldater har i flere generationer været en forankret del af Sønderborg by.

4. april begynder flytte-arbejdet.

4. april begynder flytte-arbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under Danmarks besættelse forlangte den tyske overkommando, at alle danske garnisoner skulle flyttes væk fra Jylland. Garnisonen på Sønderborg Kaserne blev således tvunget til den 10 november 1942 at stryge Dannebrog kl. 1200 for efterfølgende at forlade kasernen og Sønderborg.

Den 18 juli 1945 var der igen danske soldater på kasernen. I 1966 får skolen navnet Infanteriets Befalingsmandsskole, hvor al sergentuddannelse ved kamptropperne samledes i Sønderborg.

I forbindelse med forsvarsforliget 2013 blev det besluttet, at Hærens Sergentskole skal flyttes til Varde Kaserne. Beslutningen kom som et chok for mange, men ikke desto mindre er det nu en realitet, at Sønderborg Kaserne lukkes og Hærens Sergentskoles tilknytning til Sønderborg afsluttes den 4. april 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 4. april er dagen, hvor Hærens Sergentskole og Sønderborg Kaserne siger farvel til Sønderborg by og borgere. Dagen vil blive markeret respektfuldt med tak for mange års godt samarbejde.

Programmet:

Kl. 1000 opmarcherer Hærens Sergentskole på Kasernen. Med Slesvigske Musikkorps forrest, marcherer ansatte og elever fra kasernen gennem byen til Rådhuset.

Borgmester Erik Lauritzen skal sige farvel til Sergentskolen.

Borgmester Erik Lauritzen skal sige farvel til Sergentskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 1030 står skolen foran Rådhuset klar til ceremoni og musisk underholdning, hvor Borgmesteren i Sønderborg Erik Lauritzen holder tale.

Kl. 10.45 marcherer skolen retur gennem byen til kasernen.

Kl. 11.05 gennemføres afslutning for grundlæggende sergentuddannelse, som er færdige med de-res uddannelse på sergentskolen

Kl. 11.45 afslutningsparade på kasernen

Kl. 12.00 Dannebrog stryges fra kasernens flagtårn.

Dagens program afsluttes i tidsrummet 1230-1330 med en reception for indbudte gæster. Alle er naturligvis velkomne til at overvære paraden og strygningen af flaget på Kasernen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resten af april måned vil man opleve, at kasernen rømmes fysisk.

Tryk og se kasernebilleder: Knap

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...