41-årig idømt 13 års fængsel for drab på sin ekskone

12. februar 2021 112

En 41-årig mand fra Nordborg blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt 13 års fængsel for drab på sin ekskone, en 40-årig kvinde.

Drabet fandt sted den i januar 2020 i Sønderborg. Den nu dømte mand blev anholdt få minutter efter hændelsen og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den 41-årige mand har under sagen erkendt sig skyldig, men tog betænkningstid i forhold til anke af straffens længde.

Skærpende omstændighed

Artiklen fortsætter under annoncen

Det indgik i straffen som en skærpende omstændighed, at eksparrets fire børn på mellem fem og 16 år overværede drabet. Og den 41-årige blev således dømt i henhold til anklageskriftet og anklagemyndighedens strafpåstand.

“Retten var helt på linje med anklagemyndigheden i spørgsmålet om, hvorvidt det var en skærpende omstændighed, at børnene overværede drabet. Og på den baggrund er vi tilfredse med dommen”, oplyser specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen fra Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...