41 foreninger får støttekroner til deres Tour-aktiviteter

27. januar 2022 Sønderborg

270.000 kroner bliver til et hav af arrangementer i tiden op til cykelløbet Tour de France, der kommer til Sønderborg den 3. juli. Det står klart efter behandling af ansøgningerne til ‘Vores Tour-pulje’, hvor foreninger, organisationer, institutioner med flere kunne søge om tilskud til arrangementer og aktiviteter, der har med Tour de France i Sønderborg Kommune at gøre.

I alt har 41 projekter fået tilskud og de bliver alle til arrangementer og aktiviteter i 100 dages-programmet fra den 23. marts til 3. juli.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store interesse glæder borgmester Erik Lauritzen.

”Vi er meget tilfredse med den store interesse, for det viser, at rigtig mange foreninger ønsker at være en del af Tour de France-festen i Sønderborg Kommune. Jeg er glad for, at vi kan støtte så mange, vidt forskellige aktiviteter, som er med til at sætte Sønderborg på tour-landkortet. Det gør, at vi får den store, gule folkefest op til selve cykelløbet, som vi har håbet på, så det bliver meget mere end et program på selve løbsdagen. Så vi giver borgere og turister en god tour-oplevelse i før etapens afvikling”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er blandt andet tale om Vi cykler i sengen arrangeret af Nyreforeningen, Tour de Nøffel arrangeret af Lokalråd Nybøl/Stenderup, Tur de Nordals arrangeret af Svenstrup Cykelklub, Bike Tour Challenge Sønderborg arrangeret af BFC Sport, På cykel gennem Sønderjylland – Cyklingens sønderjyske historie arrangeret af Museum Sønderjylland, fællessang på Rønhaveplads arrangeret af Det Sønderjyske Sangcenter og meget andet. I alt er der kommet 54 ansøgninger til Vores Tour-puljen.

”Hele kommunen bakker op om Tour de France med mange, lokale arrangementer – også i byer og landsbyer, der ikke ligger tæt på selve ruten. Og vi kan se og høre, at der er endnu flere aktiviteter og arrangementer på vej, der bliver til en del af 100 dages-programmet, siger preojektleder for Tour de France i Sønderborg Bente Blenstrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune samler en lang række Tour de France relaterede aktiviteter i et 100-dages program, og man kan altid holde sig opdateret om arrangementer på hjemmesiden: sonderborg.dk/tour

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...