Årets Landsby er Stolbro/Stolbrolykke

22. april 2014 Frivillige
Claus Klaris står med blomster til fire borgere fra Årets Landsby.

Claus Klaris står med blomster til fire borgere fra Årets Landsby.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Årets Landsby er Stolbro/Stolbrolykke – og det blev afsløret på et møde i Landsbyforum tirsdag aften, hvor en række mennesker fra Landsbylaugene og flere politikere deltog.

– I får en lille plade, der kan sættes op et sted hjemme hos jer, en check på 5000 kroner og så kommer der en vandreskulptur ud til jer, når i har bestemt, hvor den skal stå, siger Claus Klaris, der er byrådets repræsentant i Landsbyforum.

Når titlen Årets Landsby skal tildeles, så sker det bestemt ikke ved, at der trækkes en seddel op af en hat. Det er en titel, der skal arbejdes for.

Denne plade kan sættes op sted, så titlen også huskes om mange år

Denne plade kan sættes op sted, så titlen også huskes om mange år

– Og i Stolbro/Stolbrolykke, der har i lokale aktiviteter og så bruger i kunst som en del af udviklingen, siger Claus Klaris, der tilføjer, at Årets Landsby er gode til både at markedsføre sig via nettet og også bruger det i deres kommunikation mellem hinanden og i forhold til kommunen.

Dét, som sikrer Stolbro/Stolbrolykke titlen er i sidste ende fællesskabet – og ifølge dem selv er fællesskab noget man arbejder, hygger, leger og spiser sig til.

Titlen blev senest givet til Ketting, der nu skal vinke farvel til vandreskulpturen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk