ADHD-foreningen vil starte forældregruppe i Sønderborg

12. juli 2020 Sønderborg

ADHD-foreningens lokalafdeling i Sønderborg ønsker at invitere forældre fra Sønderborg-området til at deltage i en KiK Nu-gruppe, så ligesindede forældre kan dele gode råd om hverdagen med ADHD, erfaringsudveksle ud fra modulerne i KIK Nu! og sparre om hvilke metoder, der har virket særlig godt for dem.

Lokalafdelingen har fået henvendelse fra forældre, der ønsker at deltage i en sådan gruppe.

”Vi mangler dog to frivillige, som har lyst til at være tovholdere på sådan en gruppe”, siger Martin Schütt, som er næstformand i lokalafdelingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tovholderne får et uddannelsesforløb på to weekender. Her bliver de undervist i viden om ADHD, kursets forløb og arbejdsopgaver. De bliver desuden trænet i forskellige øvelser og elementer fra kurset.

Forældregruppen vil udover at følge modulerne på skærmen, også mødes fysisk og tale ud fra de forskellige emner i forløbet. Det kan være emner som: ADHD og familie, skole/hjem samarbejdet, positiv kommunikation og konflikthåndtering.

Kort om KiK Nu- forældregruppe:

Forløbet består af 11 online moduler a ca. 20 min. varighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert modul består er små videoer og korte guides, gode råd og eksempler.

Modulerne kan tages på mobil, tablet og computer med Internetadgang.

Når der er samlet et hold, aftaler de i fællesskab hvor tit de vil mødes – Det kan være en gang om ugen eller hver 14. dag.

Når gruppen mødes, snakker de om det enkelte forløb, og deler erfaringer. Tovholderne vil stå for temaet.

Hvert modul har sit eget tema, så hvis man ikke kan deltage hver gang, gør det ikke noget.

Det er gratis at deltagelse, takket være støtte fra Egmont Fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

KiK Nu er et flagskib som ADHD-foreningen selv har udviklet. Det er en forkortelse af “Kærlighed i Kaos”, og giver værktøjer til, hvordan vi tackler situationer i hverdagen. Martin Schütt forklarer videre, at det er videnskabeligt dokumenteret, at det virker. Det er også præcis de tilbagemeldinger vi løbende får fra familier, der har været gennem programmet.

Har du interesse i at deltage i forløbet, uanset om det er som deltager eller tovholder, så send en mail til soenderborg@adhd.dk – læs mere på hjemmesiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...