ADVARSEL: Pas på falske hjemmehjælpere

8. september 2015 112

To gange i løbet af de seneste dage har ældre i Sønderborg haft besøg af mennesker, som har udgivet sig for at være hjemmehjælpere, som ville hjælpe dem, selv om det ikke var tilfældet, advarer Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”by” width=”300″ height=”200″ />

Det får Sønderborg Kommune til at bede ældre, som får besøg af hjemmeplejen i deres eget hjem, om at være ekstra opmærksomme:

“Vi vil gerne indskærpe over for vore borgere, at de skal være forsigtige. Hold øje med, at personale fra hjemmeplejen kommer i uniform – det har vore medarbejdere altid på. Hvis der kommer en anden/andre hjemmehjælpere end den/dem, der plejer at komme, så er det helt fint at spørge efter ID. Det er ikke nogen fornærmelse, men en god sikkerhedsforanstaltning”, siger hjemmeplejechef Charlotte Gjørup, Sønderborg Kommune.

Pårørende og naboer til ældre, som får hjemmehjælp hjemme, opfordres til at tale med de ældre om, at de skal være ekstra opmærksomme.

De to tilfælde i weekenden er meldt til politiet, som er i gang med efterforskningen. De falske hjemmehjælpere er i begge tilfælde beskrevet som en gruppe på tre personer: to mænd og en kvinde, ca. 175 cm høje, mørke i huden og med sort hår, kvindens var langt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk