Ældre og frivillighed stortrives på Mølleparken Plejecenter

7. oktober 2015 Sønderborg

Det er omkring fire år siden Ove Mikkelsen begyndte at køre ture med en af de ældre på Mølleparken Plejecenter og siden har det virkeligt grebet om sig med det frivillige arbejde på centret.

Ove Mikkelsen og Flemming Nielsen har et glimrende samarbejde.

Ove Mikkelsen og Flemming Nielsen har et glimrende samarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er jo dejligt, vi er mange, der synes, at de ældres smil og de glade ansigter er den flotteste betaling, man kan få”, siger Ove Mikkelsen til SønderborgNYT.  Og nu skal man ikke tro, der er sådan, at personelet skal stå for alt det kedelige og de frivillige så kommer og laver det underholdende og det sjove.

“Der er for eksempel personale med på alle ture og udflugter, som de frivillige arrangerer og de ansatte glider ind i et samspil med de frivillige”, siger leder af Mølleparken Plejecenter Flemming Nielsen. Han synes, det er vidunderligt, der er frivillige, der gør en kæmpe indsats, så de ældre beboere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men personalet gør også deres. For eksempel er der en, der læser op fra avisen hver morgen”, siger Flemming Nielsen. Oplæsningen giver anledning til nogle snakke og det er godt for alle.

Bindeled mellem ansatte og frivillige

Ove Mikkelsen og hans frivillige har en ansat, som de går til, når de vil lave et arrangement.

Ove og Bente Mikkelsen fik årets frivilligpris ved Frivilligfesten i Nordborg.

Ove og Bente Mikkelsen fik årets frivilligpris ved Frivilligfesten i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og den ansatte sørger for, at budskabet når rundt i hele huset”, siger Ove Mikkelsen. Altså slipper de frivillige for at skulle rundt og hente de ældre, der for eksempel skal med på en tur.

Flemming Nielsen fortæller, at det for år tilbage var vigtigt, der var rent overalt og at man holdt en rytme i huset.

“Rengøringen skal have et vist niveau og plejen af de ældre skal være i orden. Derefter kommer det sjove og jeg synes, at frivillige og ansatte har fundet hinanden”, siger plejehjemslederen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sammen har de lavet virksomhedsture til et sted, hvor en af de ældre har arbejdet – og det er en stor oplevelse at se, hvordan den ældre liver op, når han pludselig ser sin arbejdsplads igen”, siger Flemming Nielsen.

“Vi siger aldrig til nogen af deltagerne, hvor det er, vi skal hen. Og det er herligt, når ham, der har været i virksomheden pludselig finder ud af, hvor det er, vi lander”, siger Ove Mikkelsen.

Inden længe skal de ældre på motorcykeltur og der kommer også en afrikaner og fortæller om sin gåtur gennem det meste af Afrika.

Artiklen fortsætter under annoncen

De frivillige har hele tiden ideer og planer – og skal så have dem klemt ind mellem alle de andre frivillig-aktiviteter, der er på centret. Der skal også passes kolonihaver, så det handler ikke om at få tiden til at gå, men at finde tid nok.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...