Ældre Sagen i Sønderborgs formand kom igennem sin første årsberetning

24. august 2021 Frivillige Skrevet af: Redaktion

På Ældre Sagen i Sønderborgs generalforsamling mandag aften, havde Thorkild Jacobsen fornøjelsen af at fremlægge sin første årsberetning, hvor han blandt andet fortalte, at oplevelsen af at skulle aflyse alle aktiviteter i løbet af få dage, uden viden om hvornår de igen kunne komme i gang, var en frustrerende og trist opgave, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

“Vi skulle have kontakt til alle kontaktpersoner for vores forskellige aktiviteter og instruere dem i hvordan de skulle forholde sig, her vil jeg gerne rose dem for det store arbejde de udrettede”, siger Thorkild Jacobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af dem der fik meget travlt, var kasseren som skulle i gang med at tilbagebetale penge, til mange af de medlemmer der havde tilmeldt sig vores aktiviteter i foråret og sommeren 2020. Stor tak til kasseren kontaktpersonerne og bestyrelsen for at løse denne opgave.

Et andet og måske det mest følsomme område, er det socialhumanitære område hvor mange ældre der primært sidder i eget hjem, ventede på at få besøg af deres besøgsven. For den gruppe har det været svært at holde kontakten, selv om flere besøgsvenner har forsøgt at holde kontakten via telefon og skype, vil det aldrig kunne opveje det fysiske møde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tryghedsopkaldene fra vores telefonstjerner har heldigvis kunnet fortsætte.

“Jeg har ikke nævnt alle vores socialhumanitære tilbud, men jeg ved at alle har forsøgt at begrænse generne i forhold til vores mange brugere”.

Nu er alle Ældre Sagens medlemmer blevet tilbudt vaccination og de fleste har taget imod tilbuddet. Det betyder atforeningen nu nærmer vi sig mere normale tilstande.

“Vi må mødes igen. Mange af vores udendørs aktiviteter er startet op igen hen over sommeren, og der er planlagt opstart af de indendørs aktiviteter i sensommeren og efteråret”, siger formanden og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det interessante spørgsmål er nu, vil der komme det samme antal deltagere til vores arrangementer som før corona epidemien. Er der fortsat en frygt blandt de ældre for at blive smittet? Eller har de fundet andet at bruge deres fritid til? Eller har de længtes efter at komme i gang igen og vi vil opleve en øget tilstrømning til vores aktiviteter”.

Medlemstallet i afdelingen er faldet med cirka 70, så der er på nuværende tidspunkt er 6.000 med i foreningen.

“Jeg vurderer at faldet i medlemstallet primært skyldes et andet opgørelsestidspunkt. Normalt opgøres medlemstallet i marts, i år er medlemstallet opgjort i august umiddelbart efter kontingentet skal betales, erfaringen sig er at ca. 98% af medlemmer gentegner deres medlemskab”, siger Thorkild Jacobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som medlemmerne nok har bemærket, har afdelingen skiftet formand siden sidste årsmøde. Efter årsmødet i 2020 stod Per Plambeck som formand. Han meddelte i december, at han ønskede at fratræde som formand med øjeblikkelig virkning. Det betød, at bestyrelsen den 5. januar foretog ny konstituering med Thorkild Jacobsen som ny formand og Eva Jacobsen som ny næstformand.

“Jeg vil gerne indrømme at det har været en udfordring pludselig at stå som formand midt i en coronatid, men heldigvis er det en erfaren bestyrelse vi har og det har gjort arbejdet lettere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...