Travel Alott: Unge skal ud i verden og lære sig selv at kende

24. april 2014 Uncategorized

Hvis du er en af de unge, der på sigt vil ind på universitetet eller en anden højere læreanstalt, men endnu ikke er helt sikker på, hvad det lige er, du vil lære – eller du måske er en af dem, der gerne vil føle dig sikker på, at din uddannelsesdrøm holder – så kan det være det helt rigtige, at du investerer tid og penge i et såkaldt kvalifikationsår, hvor du samler viden, udvider horisonten, lærer sprog og får større tolerance.løve

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger Joan Lott Carlsen, der gennem sit firma Travel Alott, sender omkring 400 unge mennesker ud i verden hver eneste år. Der er rejser til Kina, USA, Australien, Canada, Australien og mange andre steder.

– Hvis nu drømmen er at blive dyrlæge, så kan der være god mening i at tage til Afrika og prøve at arbejde med vilde dyr i fire uger, siger Joan Lott Carlsen til Sønderborg Nyt. Selve opholdet koster 12.000 kroner og så skal der bruges lige så mange penge på vaccinationer, fly og forskellige papirer og forsikringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– En del af pengene går til selve projektet i Afrika, så man betaler for at opleve og gavne, siger Joan Lott Carlsen.

Kvalifikationsrejser

Joan Lott Carlsen sender unge ud i verden, så de bliver  klogere på sig selv.

Joan Lott Carlsen sender unge ud i verden, så de bliver klogere på sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den unges gevinst er en oplevelse for livet i et land, hvor alting er anderledes end det, som de kender herhjemme. Og når de unge udfordres af arbejdsopgaver, så er det virkeligt udviklende.

– Vi kalder det kvalifikationsrejser, fordi de unge ikke fjumrer rundt, men udfordrer sig selv og på den måde bliver i stand til at vælge den uddannelsesretning, der er den helt rigtige, siger Joan Lott Carlsen. Når der kigges på, hvor mange, der skifter retning under et studieforløb, så har de en pointe hos Travel Alott. Det er svært for en nybagt student at vælge for livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når de unge mennesker kontakter os, så er det fordi de vil ud i verden. Det er noget, de har tænkt igennem og de har fundet penge til rejsen, siger Joan Lott Carlsen. Selvom de unge kan føle, de skal ud og indtage verden på egen hånd, så slår Joan Carlsen fast, at Travel Alott kun sælger trygge rejser.

– Vi kender de forskellige steder og vi har kontakter, som vi altid kan koble på, hvis der er brug for det. Derfor er det mere trygt at rejse oversøisk med os alene end det er at rejse med en flok på rygsæktur gennem Europa, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det anderledes

– Hvis en ung bestemmer sig for at tage til Kina med os, så tilbyder vi, at de kan undervise kinesere i engelsk, siger Joan Lott Carlsen. Efter at have været gennem et kursus, så kommer den unge ud på en skole og går så i gang med undervisningen.kina

Selvom Danmark ikke er engelsk, så hører vi sproget gennem vores opvækst og det betyder, at vi er bedre til at tale engelsk end kinesere, der jo ikke vokser op med det.

– Vores ophold i Kina er noget, der virkeligt batter på et cv, fordi der er rigtigt mange virksomheder, der enten handler med Kina eller også drømmer om at komme til det. Her tæller kendskabet til Kina og kinesisk kultur virkeligt højt, siger Joan Lott Carlsen.

Hun fortæller videre, at dét, der virkeligt udvikler, det er når unge oplever situationer, der for alvor kræver noget af dem. Og det gør det, når man står i et land, hvor intet er som herhjemme.

Landmænd vil også ud

– Det er ikke alene unge med drømme om de høje uddannelser, der gerne vil ud. Unge fra landbrugsuddannelserne vil også afsted og det kan sagtens lade sig gøre.

Tag ud til et landbrug, der fylder lige så meget som Belgien.

Tag ud til et landbrug, der fylder lige så meget som Belgien.

– De kan komme til New Zealand eller Australien og prøve at køre i de helt store landbrugsmaskiner, siger Joan Carlsen og fortæller om landbrug, hvor markerne er så store, at der skal en helikopter til, hvis de skal opleves på en dag.

– I Australien er der landbrug, der er på størrelse med Belgien, siger hun.

Au pair i USA

For små 8.000 kroner er det muligt at være au pair i USA i et helt år og her ligger trygheden i det netværk, som Travel Alott har opbygget.

– Vi er sikre på, de unge får godt i de hjem, hvor de skal bo, siger Travel Alott-chefen.

Og netop det med netværk er dét, der sammen med indsigten i lokale forhold samt de forskellige kulturer, gør alle TravelAlotts rejser trygge.

– Vi sender nogle unge ud i fire uger og andre i et år. Der er rigtigt mange muligheder for at få skræddersyet sit kvalifikationsår, siger Joan Lott Carlsen. Hun synes faktisk ikke, at to år er for meget, når en fremmed kultur virkeligt skal ind under huden.

De mange muligheder for at rejse ud og lære dig selv at kende finder du her: http://www.alott.dk/

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...