Alsion: Sjov og alvor for de ældste skole-elever

20. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Skolernes ældste elever har for en måned siden taget fat på en nyt skoleår, og en fremtid med valg af uddannelse og dermed livsvilkår i voksenlivet rykker hver dag tættere på.

HeartBeat. Pressefoto.

HeartBeat. Pressefoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er helt afgørende for en fremtid med uddannelse og dermed gode jobmuligheder, at man trives i skolen, har lyst og energi til at lære, tager imod skoledagenes udfordringer og er positiv over for at blive så dygtig som muligt. Den holdning og værdien af den i forhold til, at man selv tager ja-hatten på og engagerer sig i egen læring, sætter vi i fokus på kick off-dagen, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, Erik Lorenzen.

Arrangementet udspringer af Sønderborg Kommunes handleplan for sundhed og trivsel i folkeskolen, og over 1000 elever fra kommunens skoler er tilmeldt. De er inddelt i to hold, som med start henholdsvis kl. 10 og kl. 12.30 indtager Koncertsalen Alsion.

Her møder de efter velkomsten 15-årige Miranda Dagsson, der er formand for Danske Skolelever. Hun går i 9. klasse og er med sit engagement i sin egen skoles elevråd og formandsposten i Danske Skoleelever er god repræsentant for, hvad man – når man trives – kan nå med lyst, energi og engagement. Hun vil fortælle om, hvordan hun mener, at man som ung selv skaber de bedste forudsætninger for sit liv.

Bagefter indtager stand up’eren Rune Strøm scenen. Han er sjov, men har også vigtige budskaber på hjerte. Han er ikke bleg for at udlevere sig selv i eksempler, som kalder på latteren, men som også sætter fokus på trivsel, konflikter og samarbejdsevner – og giver stof til eftertanke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet slutter med en koncert med gruppen HeartBeat, der består af fire musikalske energibomber i alderen 24-34 år. De spiller stomp, hvor ”instrumenterne” er dåser, dunke, tønder og vandrør, og deres spilleglæde og begejstring er smittende. Eleverne kan godt glæde sig til et fantastisk show!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...