Asger Reher kommer fra den rigtige side

15. juli 2013 Ringriderfesten Skrevet af: Ole Kæhler

Asger Reher, der er kendt fra Ørkenens Sønner er født i Aabenraa og vokset op i Gråsten – og der er ingen tvivl om, han kender Sønderborg.

– Ja, jeg kommer jo fra den rigtige side af vandet. Men jeg vil give Sønderborg så meget, at jeg vil sige, det er den bedste by på Als, siger Asger Reher og fortsætter:

Jeg kommer fra den rigtige side af vandet, siger Asger Reher.

Jeg kommer fra den rigtige side af vandet, siger Asger Reher.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg holder min tale på sønderjysk og hvis politikerne her i teltet ikke forstår dem, så pyt. Vi forstår jo heller ikke dem, siger han.

Asger Reher har været på Sergentskolen og det er så længe siden, at da hegnet til Sygeplejeskolen blev væltet, så var det for at soldater og sygeplejeelever kunne snakke sammen.

– Og så kom vi en del på Misses Kro og jeg husker tydeligt Misse var så nedringet, så ethvert barn må have skreget af tørst, siger Asger Reher. han fortæller videre, at han dengang kom i snak med en pige fra Sønderborg. Først var hun lidt kraftig, men det blev rettet til fed.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Ja, hun var fed, for hun kom på skadestuen, da hun sad fast i en hulahopring, siger han og fortsatte helt naturligt med dele sine erfaringer om kvinder ud.

– Godt der ikke er kvinder med til frokosten. Fulde kvinder kommer bare til at tabe mig, når vi skal videre.

– Husk at kvinder er som mælk. Lader man dem være, så bliver de sure.

– Min kone spurgte om vi ikke skulle hygge os rigtigt i weekenden og den var jeg med på, så jeg sagde: Vi ses på mandag.

– Og hvis fruen skulle have gnist i øjnene, når vi er gået i seng, så ved jeg, der er overgang i varmetæppet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre gik mænd ikke helt fri af hans humor, fordi han anbefalede flere af dem, der har nået et vist antal år, at de begyndte at tage vioagra.

– Så kan i nemlig lade vandet uden at få våde sko, siger Asger Reher, inden han husker alle på, at sønderjysk ikke er en dialekt, men et sprog.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...