Bededagsferie: Nabohjælp gør det bøvlet for indbrudstyvene

25. april 2018 112

Nabohjælperne er hverdagens helte, når det gælder om at forebygge indbrud i private hjem i et lokalområde.

De holder øje med hinandens boliger – og med mistænkelige personer, der gæster kvarteret.

Og ser man på udviklingen i antallet af nabohjælpere og i antallet af indbrud, går udviklingen i begge tilfælde den rigtige vej.

Antallet af indbrud i private hjem i Syd- og Sønderjyllands politikreds er således dalet med 20 procent i 2017, til 2.023 indbrud. Og omvendt er antallet af nabohjælpere i perioden steget med godt 49 procent til 26.379 husstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gør en forskel

Specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis kriminalpræventive sekretariat understreger, at man skal være varsom med at pege på en enkelt årsag til, at antallet af indbrud i private beboelser er dalet. Men omvendt er han ikke i tvivl om, at nabohjælperne gør en forskel.

“En indbrudstyv mærker meget hurtigt, om han kan arbejde ubemærket, eller om han bliver observeret af nysgerrige naboere, der måske endda går ud på vejen og spørger, om han har brug for hjælp. For de kan se, at han ikke kommer i kvarteret til daglig. Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Tyve bryder sig ikke om at blive genkendt”, siger Chr. Østergård i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han peger i den forbindelse på, at aktive nabohjælpere reducerer antallet af indbrud mellem 16 og 26 procent.

Sønderborg på førstepladsen

Antallet af husstande, der er tilmeldt nabohjælp-ordningen pr. 1.000 indbyggere i kommunerne, ved udgangen af marts:

1. Sønderborg 73,0

2. Haderslev 67,0

3. Aabenraa 61,2

4. Tønder 46,3

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...