Behersket optimisme efter besøg hos minister

18. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Borgmester Erik Lauritzen vendte hjem med behersket optimisme fra mødet tirsdag, der handlede om bedre sikring i forbindelse med oversvømmelser. Det var Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der havde inviteret 14 borgmestre fra kystkommuner og KL.

 

Ministerens initiativ var rigtig godt, og der var en god drøftelse af udfordringerne, som en række danske kommuner står over for, når massive regnmængder eller stormflod giver oversvømmelser. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen gav også løfter om en ekstra og hurtig indsats fra ministerierne for at få sat gang i planlægning og udførelse af især kystsikringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men der var ingen signaler om, at fællesskabet – det vil sige Staten – vil gå ind i en medfinansiering. Det er skuffende. For os, hvor udfordringerne jo ikke så meget er kystsikring, men derimod at vandet ikke kan komme væk ved ekstrem nedbør, er det desuden skuffende, at Vandløbsloven først forventes revideret i 2018”, siger borgmester Erik Lauritzen efter mødet.

Han tilføjer, at hurtigere sagsbehandling også er et vigtigt tema:

“Borgerne skal naturligvis have indsigelsesmuligheder, men vi har brug for, at klager og indsigelser behandles hurtigere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmestre fra 14 kommuner, heriblandt også Tønder, samt borgmester Jørn Pedersen, Kolding, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), var inviteret til dialogmødet. De andre borgmestre var fortrinsvis fra kommuner i Nordjylland og på Sjælland, som også har været hårdt ramt af oversvømmelser.

 

“Vi fik afleveret vores budskaber, og nu er det KL’s opgave at holde ministeren fast på, at der sker noget”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...
>