Behersket optimisme efter besøg hos minister

18. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Borgmester Erik Lauritzen vendte hjem med behersket optimisme fra mødet tirsdag, der handlede om bedre sikring i forbindelse med oversvømmelser. Det var Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der havde inviteret 14 borgmestre fra kystkommuner og KL.

 

Ministerens initiativ var rigtig godt, og der var en god drøftelse af udfordringerne, som en række danske kommuner står over for, når massive regnmængder eller stormflod giver oversvømmelser. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen gav også løfter om en ekstra og hurtig indsats fra ministerierne for at få sat gang i planlægning og udførelse af især kystsikringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men der var ingen signaler om, at fællesskabet – det vil sige Staten – vil gå ind i en medfinansiering. Det er skuffende. For os, hvor udfordringerne jo ikke så meget er kystsikring, men derimod at vandet ikke kan komme væk ved ekstrem nedbør, er det desuden skuffende, at Vandløbsloven først forventes revideret i 2018”, siger borgmester Erik Lauritzen efter mødet.

Han tilføjer, at hurtigere sagsbehandling også er et vigtigt tema:

“Borgerne skal naturligvis have indsigelsesmuligheder, men vi har brug for, at klager og indsigelser behandles hurtigere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmestre fra 14 kommuner, heriblandt også Tønder, samt borgmester Jørn Pedersen, Kolding, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), var inviteret til dialogmødet. De andre borgmestre var fortrinsvis fra kommuner i Nordjylland og på Sjælland, som også har været hårdt ramt af oversvømmelser.

 

“Vi fik afleveret vores budskaber, og nu er det KL’s opgave at holde ministeren fast på, at der sker noget”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...