Benny Engelbrecht er Folketingets bedste til pengeyngel

16. juni 2018 Sønderborg

Befandt man sig tilfældigvis på Times Square i New York i denne uge ville et gigantisk portræt af den sønderjyske politiker Benny Engelbrecht på Nasdaq-børsens facade nok have fanget ens øje. Årsagen er ikke at socialdemokraten går efter at kapre stemmer i New York, men at han vandt en klar sejr i årets aktiedyst blandt politikere, foran Joachim B. Olsen og Mie Nyegaard.

Det er Nasdaq Copenhagen – eller i daglig omtale  Københavns Fondsbørs – der siden 2015 har haft en årligt tilbagevendende aktiedyst, hvor politikere har dystet om at få en fiktiv million til at yngle. Deltagerne dyster på Saxo Banks investeringsplatform SaxoTraderGo, hvor deltagerne kan investere i danske aktier.

Dysten afgøres på årets folkemøde i Allinge.

”Selvom det er fiktive penge og bare for sjov, er jeg alligevel stolt af at løbe med sejren. Og uden det skal lyde som skadefryd, så noterer jeg mig også, at jeg jo har slået Joachim B. Olsen med en del længder. Han er som bekendt formand for finansudvalget, mens jeg er næstformand i udvalget og det vil jeg da ikke undlade at bruge til lidt gemytligt drilleri”, siger Benny Engelbrecht, der ikke har personlig erfaring med aktieinvesteringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg ejer blot en enkelt aktie. Den har en fast værdi på 1.000 kroner og er i Arbejdernes Landsbank, hvor jeg også er mangeårig kunde. Jeg synes det er godt at Nasdaqs børsdyst kan være med til at udbrede viden om økonomiske forhold og derfor leger jeg gerne med i aktiedysten. Men jeg synes faktisk, det er bedst at vi politikere holder os  fra at investere direkte i virksomheder hvis aktiekurs vi principielt kan påvirke med den lovgivning vi vedtager. Der er armslængde vigtigt”, siger finansordfører Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt tyder i øvrigt på, at Benny Engelbrecht får chancen for at forsvare titlen til næste år.

Som en del af ceremonien kunne vinderen nemlig vælge at sende en udfordring til en anden politiker og her valgte Benny Engelbrecht den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen og han har allerede accepteret socialdemokratens udfordring.

Tidligere vindere af Nasdaqs aktiedyst er Ida Auken og Pelle Dragsted.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...