Benny Engelbrechts vej til ministerposten

2. september 2014 Politik

Den 44-årige Benny Engelbrecht har siddet i Folketinget, siden han blev valgt ind 13. november 2007 for Socialdemokraterne.

Den gang fik han støtte af den sønderjyske rapper L:Ron:Harald, der på eget initiativ skrev hans valgsang. Oprindelig er Engelbrecht fra

Benny Engelbrecht kan det politiske spil.

Benny Engelbrecht kan det politiske spil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Amager, men han flyttede som 20-årig til Sønderborg, hvor han siden har boet med sin kone, der er byrådspolitiker i Sønderborg Kommune.

Benny Engelbrecht har flere gange været nævnt som en oplagt kandidat ved tidligere ministerrokader, og han har aldrig lagt skjul på, at han står til rådighed, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle ringe om en ministerpost, oplyser tv.syd.

Han betegnes som en loyal støtte for statsministeren, som også beskrevet i bogen ” Den Hemmelige Socialdemokrat”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er valgt i Sønderborgkredsen og sidder i folketingsgruppens bestyrelse.

Før sin politiske karriere har Benny Engelbrecht arbejdet med markedsføring og været ansat på lokale radiostationer i Sønderjylland. Han har også en fortid fra musik-, kultur- og medieverdenen.

Sideløbende har han besat tillidsposter som blandt andet formand for Arbejderbevægelsens Internationale Forum i Sønderjylland og medlem af repræsentantskabet for Syddansk Universitetscenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...