Benny Schirdewan lever og ånder for at hjælpe

15. januar 2015 Frivillige

Benny Schirdewan og hans hustru i Egernsund bruger meget af deres tid på at hjælpe udsatte. Enkeltpersoner eller familier.

Benny Schirdewan

Benny Schirdewan

“Vi samler ting sammen, som udsatte kan få gavn og glæde af. Møbler er jo dejlige for en hjemløs, der får lejlighed”, siger Benny Schirdewan til SønderborgNyt. Han fortæller, at han gerne vil have at folk kontakter ham på Facebook, hvis der er nogle ting, som de gerne vil give videre til nogle mennesker, der virkeligt har brug for dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er et netværk fordelt i det meste af landet, der hjælper hinanden med at finde de ting, som udsatte spørger efter. Vi har for et meste konkrete ønsker fra de udsatte”, siger han og nævner, at det kan være en enlig mor, der mangler hjælp til en børnefødselsdag. En dreng eller pige, der har mistet sin bærbare computer eller mangler fodboldstøvler. Nogle der mangler køkkengrej, tøj, en lampe og alt muligt andet, som der almindeligvis er i et hjem.

“Jeg vil også gerne høre fra butikker, der kan hjælpe med noget af det, som de måske har svært ved at komme af med – eller måske bare har lyst til at redde en børnefødselsdag”, siger Benny Schirdewan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi hjalp i julen

I julen fandt Benny Schirdewan en vej, så han kunne bidrage til Svend Schütts julearrangement i Gråsten. Og han gjorde mere end det.

Benny Schirdewan hjalp også Svend Schütt med at hjælpe.

Benny Schirdewan hjalp også Svend Schütt med at hjælpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min hustru og jeg fik organiseret julemiddagen til seks familier. De fik fyldte indkøbsposer med alt det, der hører sig til”, siger Benny Schirdewann.

“Når jeg oplever glæden i øjnene hos dem, jeg er med til at hjælpe, så får jeg lyst og energi til at blive ved med at hjælpe”, siger Benny Schirdewan. Han synes, at mange flere skal give sig selv lov til at opleve glæden ved at hjælpe andre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...