Betina: Kom og lyt med til intromødet i Kvinde- og Krisecentret

9. september 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Betina er netop kommet gennem den grundige oplæring, som Sønderborg Kvinde- og Krisecenter giver de frivillige, der skal tage del i krisevagterne. Og Betina er virkelig glad for, at der er en længere og også grundig oplæring.

“Jeg synes, det har været en helt fantastisk vej lige fra intromødet og frem til nu”, siger Betina til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har mødt mange søde kollegaer og så mærker hun, at huset giver tryghed.kkc

“Der er skudsikre ruder, kameraer og nødkald, hvis det virkeligt bliver alvor – og så er der altid en, som man kan ringe til, hvis der er tvivl om, hvad man skal gøre”, siger Betina.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når hun ikke er på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, så bruger hun tid på sin uddannelse og hun er forresten frivillig et par steder mere.

“Jeg har det bedst, når jeg hjælper andre mennesker og meget af det jeg lærer som frivillig, det kan jeg bruge i min  fremtid, hvor jeg skal være pædagog”, siger Betina, der er i fuld gang med uddannelsen.

Kom til intro og lyt

På torsdag kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

17 er der igen introaften for nye frivillige krisevagter.

“Og hvis du kan lide at have med mennesker at gøre, så kom til intromødet, hvor du hører, hvad der forventes af dig. Du bliver ikke presset til at melde dig til noget som helst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk bliver du sendt hjem for at tænke over, om du virkelig vil være med på holdet – og skal ringe tilbage, hvis du vil”, siger Betina.

Betina – og flere andre frivillige krisevagter – synes, det er en rigtig god ting, at få at vide, hvad det er, der skal arbejdes med og hvad der ikke skal arbejdes med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kan man gå hjem og mærke efter, om det passer med det, som man forventer.

“Inden man tropper op til et intromøde, så skal man lige være ærlig overfor sig selv. Som frivillig skal man være givende – og det betyder, man skal have et personligt overskud”, siger Betina.

Forskellighed som styrke

De cirka 120 frivillige kvinder i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er både unge under uddannelse og kvinder, der er på efterløn – og mange andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle krisevagter er i onsdagsgruppen og det betyder, at de udgør det hold, der har vagter på onsdage.

“Du kommer til at lære dem på dit hold rigtigt godt at kende. Og du kan være sikker på, at der bliver taget rigtigt godt imod dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og du kan også være helt sikker på, at du lærer alt det der skal til, så du føler dig både hjemme og tryg i huset”, siger Betina, som sætter pris på, der både er meget unge og også ældre krisevagter.

“Jeg synes, at alle er gode til at lytte til hinanden og unge menneskers mening og ideer tæller bestemt også”, siger Betina.

På vejen fra aspirant og føl til fuldmoden og selvstændig krisevagt er der en række kurser, som de frivillige skal igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer nogle krisevagtforløb, hvor man gradvist klædes på, så man i sidste ende bliver flyvefærdig.

Vil du?

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er et hus, der står stor respekt omkring – og en meget stor del af husets succes skyldes de mange, engagerede og dygtige frivillige kvinder, der rækker hånden ud til andre kvinder og deres børn.

Vil du være en af dem, der rækker hånden ud?kkc

Vil du opleve, hvor fantastisk det er at være en del at et velfungerende team i et hus, der kaldes Danmarks mest moderne kvindekrisecenter?

Vil du opleve, hvor meget du faktisk får ind på den personlige konto ved at være givende?

Så kom til intromøde i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, Agervang 5 i Sønderborg.

“Du skal ikke ringe og tilmelde dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du skal bare ringe på døren mellem 16:45 og 17 på torsdag”, siger huset leder, Ruth Malle.

Intromødet varer cirka to timer.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk