Bjarke Valeur giver fire grunde til han skal have stemmer

15. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen, Fælleslisten, skriver:

Der er fire gode grunde til jeg vil med i det kommende byråd – og dermed fire gode grunde til, at vælgerne skal stemme på mig:

Resultater

I de seneste fire år har vi gennemført mange effektiviseringer og truffet svære beslutninger. Men resultatet er, at Sønderborg nu har sorte tal på driften og er en effektivt og veldrevet kommune.

Det er samtidig lykkes os at udvikle flere områder. F.eks. har vi sikret skolerne 18 mio. kr. til undervisning, IT og efteruddannelse af lærerne. Jeg er også glad for, at vi får en ungekoordinator, der skal være med til at udvikle en ungdomspolitik, der skal gøre Sønderborg Kommune attraktiv for unge mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremtid

Vi har netop vedtaget en skattestigning fra 2014. Skattestigningen og løbende effektiviseringer er nødvendige for at fastholde serviceniveauet, da vi får 90 mio. kr. mindre af staten til at drive kommunen.

Skattestigningen er også nødvendig, fordi vi fortsat skal have råderum til at investere for at skabe vækst og arbejdspladser. Sønderborg skal nemlig være en attraktiv kommune at bo i. Vores ambitiøse satsninger på havnen og Project Zero er med til at skabe arbejdspladser og få turister og handel til kommunen. Alene Project Zero har skabt 800 nye job i kommunen. Vi skal have en aktiv arbejdsmarkedspolitik, og vi skal fokusere kraftigt på at skabe lokale praktikpladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helhedssyn

Jeg lægger stor vægt på at tilgodese hele kommunen, frem for at føre sognerådspolitik. Jeg har boet i tre af de gamle kommuner, så jeg ved også, at det er vigtigt, at vi har en god balance mellem by og land. Men det er også vigtigt, at vi har et stærkt center, da det har en positiv afsmitning rundt i hele kommunen.

Dialog og samarbejde

Jeg er Fælleslistemand med stort F. Fælleslisten er en tværpolitisk liste, og vi ønsker det brede samarbejde. Vi er ikke bundet op af en bestemt ideologi, da det ofte er en barriere for samarbejde og dialog. Og vi koncentrerer os 100 % om Sønderborg Kommune og gode lokale løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et andet af mine fokuspunkter er, at politikerne skal blive bedre til at inddrage og være i dialog med borgerne. Det kan f.eks. være ved at indføre forhøringer, hvor vi på et langt tidligere tidspunkt inddrager borgerne i den politiske proces.

Om hovedpersonen:

Jeg er opvokset i Frederiksgård og bor i dag i Ulkebøl med min kone Lise, der er folkeskolelærer på Kløver-Skolen. Jeg er uddannet i samfundsfag og historie på Aalborg Universitet, og jeg arbejder til dagligt som udviklingskonsulent i Aabenraa Kommune. Fritiden går med at renovere vores hus, være sammen med familien og vennerne samt med at spille håndbold på hyggeplan. Jeg er på trods af min vigende hårgrænse kun 31 år, og dermed hører jeg til den yngre del af Fælleslisten og i Byrådet. Stemmer du på mig, så får du en kandidat, der vil arbejde ihærdigt og ordentligt for hele Sønderborg Kommune

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...