BKG-elever arbejder på deres afgangsudstilling

Lilli og Lærke har valgt hvad de vil. Foto: Ole Kæhler
Lilli og Lærke har valgt hvad de vil. Foto: Ole Kæhler
16. maj 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

På Kunstskolen har eleverne travlt med at gøre klar til deres afgangsudstilling, som kan opleves i udstillingslokalet RADAR i MultiKulturhuset fra den 24. maj til den 8. juni.

“Den 24. maj er der dimission og fernisering og vi håber på, der er mange, som kommer og ser de unge menneskers værker”, siger kunstskoleleder Thomas Lunau.

En af udstillerne er Lærke, som siger farvel til Kunstskolen efter to år. Hun har blandt andet lavet en lille film til udstillingen. Hun udstiller også værker, som kun kan ses, hvis man lyser på dem ultraviolet lys.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg går efter at blive grafik designer”, siger hun til SønderborgNYT og fortæller, hun er glad for, at der er blevet arbejet med både ældre og nyere teknikker. Blandt andet når det gælder brug af fotos.

Hun fortæller også, at det er lidt mærkeligt snart at skulle stoppe.

“Men jeg har fået meget med herfra”.

Det er ikke første gang, Lærke er med på en udstilling.

“Jeg har udstillet to gange med BGK, BilledKunstnerisk Grunduddannelse, tre gange med Leonardoholdet og to gange med Kunst på Tværs”, siger Lærke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lilli går på ungBKG og hun arbejder med lyd. Måske fordi hun kommer fra en musikerfamilie.

“Sammen med min bror har jeg komponeret musik og så har jeg malet et værk, som viser tonerne, altså er mit værk et lydscenarie”, siger hun.

Hun fortæller, at hun har søgt ind på kunstakademiet i Odense.

“Og jeg venter stadig på svar”.

Sofie er i gang med det værk, som hun har bestemt sig for at udstille og det er sat sammen af tre stykker stof, der hver er fem meter lange.

“De bliver langt sammen i lag og viser sår og jeg har tænkt, at når vi har sår, så får vi opmærksomhed og det er ved at vi åbner for vores sårbarhed, at andre kan kigge ind”, siger hun og fortæller, at hun ikke har bestemt, om hun vil læse biologi eller gå videre med sin kunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men nu tager jeg til Chile i et år og bruger energi på min kunst. Jeg skal derover i en udveksling”, siger Sofie.

Her kan du se billeder fra optakten til udstillingen.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...