Bliv klogere på Augustenborgs spændende bygninger

4. maj 2015 Augustenborg

Tirsdag den 12. maj inviterer Hertugbyens Bevaringsforening til en spændende og inspirerende temaaften om hertuger, hoffet og huse med sjæl. Arrangementet finder sted i festsalen på Augustenborg Slot, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Flemming Thøisen, som er en af foreningens ildsjæle og medlem af bestyrelsen, fortæller: Artiklen fortsætter under annoncen

png”>untitled

“Vi har brugt de lange vinteraftner på at planlægge foreningens første arrangement, og nu glæder vi os rigtig meget til den store aften, hvor overinspektør Carsten Proskrog Rasmussen vil fortælle om hertugernes storhed og fald”.

Vil sikre de gamle huse

Ole Urban, som ligeledes har stået for initiativ og planlægning, siger:

“Hertugbyens Bevaringsforening arbejder for at sikre byens historiske huse, men vi skal også huske at formidle byens historie, som er noget helt enestående, der rækker langt ud over kommunegrænsen. Derfor sætter vi fokus på Augustenborg den 12. maj”.untitled1

“Jeg håber der kommer rigtig mange lokale. Vi har et godt samarbejde med byens foreninger, men vi mangler den nære dialog med borgerne, bl.a. dem i Storegade, Bagergyden og Slotsallé, som vi også håber vil møde op”, siger Ole Urban.

Augustenborg skal være mere attraktiv

“Hertugbyen har mange værdier, men der er også store udfordringer. Vi arbejder på at gøre byen mere attraktiv, men det kræver samarbejde på alle niveauer, og her er engagerede borgere måske det vigtigste aktiv. Vi vil gerne fortælle mere om vores arbejde med at gøre Augustenborg til et kulturelt fyrtårn. Så mød op, og hør om vores visioner for byen. Hvordan kan vi give byen et løft og gøre den til et mere attraktivt sted at bo? Og hvordan fastholder vi de mange turister, som kommer til byen, siger foreningens formand, Jytte Urban.

Efter foredraget vil der være en guidet byvandring, hvor man kan høre mere om nogle af de historiske huse og deres oprindelige beboere. Så sæt kryds i kalenderen, og få en hyggelig aften i historiens vingesus.aug3

Du kan læse mere på foreningens hjemmeside www.hertugbyen.dk, hvor du også kan melde dig ind. Medlemskab koster beskedne 100 kr. om året.

Bestyrelsen består af Jytte Urban, Thomas Hjorth, Vilhelm Schmidt, Thomas Myllerup, Ole Urban, Flemming Thøisen og Peter Thomsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk