Bo Bachs Jensens Klumme: Gospelkoret gør noget meget vigtigt

19. maj 2013 Uncategorized

Fotograf Bo Bach Jensen skriver:

De kan noget de kære gospelsangere, noget som er meget dyrebart, noget som er meget vigtigt: De kan sprede liv og glæde. En ellers ganske ordinær pinsegudstjeneste i Dybbøl Kirke, bliver ved hjælp af Sønderborg Gospel Choir forvandlet til noget, der minder om de gudstjenester, man så ofte ser i amerikanske film og serier, hvor de synger og danser under gudstjenesten. En noget mere farverig og festlig begivenhed end en normal danske gudstjeneste.

Personligt har jeg egentlig aldrig selv rigtig interesseret mig for gospel, men med tiden er jeg blevet opmærksom på Sønderborg Gospel Choir ad omveje, og dagens koncert i Dybbøl, er kun anden gang, jeg er til en gospelkoncert. Men lad mig betro jer, det bliver helt sikkert nok ikke den sidste gospelkoncert, jeg opsøger. Via mit engagement som frivillig hjælper i Kultur i Syd, har jeg været med til i omegnen af  250 – 300 koncerter gennem årene, og sjældent oplever man den glæde ved at synge, som man ser hos gospelsangerne. Det stråler ud af dem. Tag ikke kun mit ord for det, men tag ud til en af deres optrædener og oplev selv den glæde ved synge, som koret udstråler, en glæde som lynhurtigt smittede af på dagens kirkegængere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en kort introduktion af gospelsangens verden, træder korleder May Jeznach Madsen frem og opfordrer folk til at synge og klappe med og  som May Jeznach Madsen forklarer:

– Når man synger gospel, kan det være svært ikke at gynge frem og tilbage mens man synger,  siger hun – og det er så sandt som det er sagt. Det varer ikke længe, inden kirkegængerne har taget opfordringen til sig og gynger og klapper i takt mens de synger sammen med gospelkoret.

En af  de sange gospelkoret sang søndag, indeholder måske et svar på hvorfor kormedlemmeren er så glade for at synge. Sangen hedder “Why we sing”, i sangen spørges der  “Someone asked the question – Why do we sing?” og lidt længere nede i teksten kommer så en mulig forklaring:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I sing because I’m happy – I sing because I’m free”.

Hvad end grunden er, til at I gør det, så fortsæt endelig!

 

Se flere billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.552279631489272.1073741853.371861676197736&type=1

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...