I flere af Sønderborgs hjem var det mandag aften børnene, der stod for aftensmaden og det gjorde de med hjælp fra Ungdommens Røde Kors, som havde været ude og handle ind og derefter leveret varerne ved dørene til børnenes hjem.
“Vi startede vores madklub sidste år, hvor vi mødtes i Frivillighedens Hus og lavede mad sammen, men lige op til jul, hvor vi lavede julebag sammen, var sidste gang, fordi der blev lukket ned”, siger Yen Nguyen fra Ungdommens Røde Kors. Tanken var at samle børnene omkring gryderne hver anden mandag.
De frivillige i Ungdommens Røde Kors’ har alle en passion for madlavning og én af dem er kokkeelev på Hotels Alsiks restaurant, Syttende. Yen Nguyen er i receptionen på hotellet, hvor hun tidligere har serveret på Syttende.
“Vi frivillige blev enige om at lave Madklubben online, når nu vi ikke må samles – og det gik rigtigt godt. Børnene lavede farseret porre med brun sovs og grønt og de præsenterede maden online for de andre”, siger Yen Nguyen, der også overvejer at tage børnene med på tur og lave mad i det fri.
Madklubben opstod for at hjælpe børn ud af ensomhed.
“Vi startede Madklubben samtidig med, at vi arbejdede på at oprette en afdeling af Ungdommens Røde Kors i Sønderborg og i Madklubben er vi glade for al den hjælp vi har fået fra Røde Kors i Sønderborg”, siger Yen Nguyen.