Borgere skal være med til at sætte retningen for nyt boligområde i Nybøl

7. februar 2019 Politik

Interessen for nye byggegrunde tæt ved Sønderborg er stor, og derfor har Sønderborg Kommune købt et større område ved Borggård i Nybøl.

Planen er, at området skal udstykkes til byggegrunde, så både borgere og tilflyttere kan realisere boligdrømmen med nærhed til indkøb, sportsplads, skole og motorvej.

Udstykningen af Borggård-området kræver en ny lokalplan og her laves en udvidet borgerinddragelsesproces, så områdets udvikling sker i samspil med borgere og andre aktører.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Interessen fra borgere og lokale organisationer i området har allerede været stor”, fortæller Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

“Derfor er det vigtigt, at vi inddrager alle interessenter tidligt i processen, så Borggård-området udvikles på bedste mulige vis. Vi inviterer borgere og andre aktører ind til dialog, så vi sikrer, at den lokale viden om stedet er med til at sætte retningen for Nybøls udvikling”, siger hun i en pressemeddelelse.

Udover at have fokus på en bæredygtig udvikling af kommunes byer og lokalsamfund går udstykningen af boligområdet i Nybøl godt i spænd med kommunens bosætningsstrategi,

“Når vi kan tilbyde bynære byggegrunde til attraktive priser i Sønderborg-området er det noget, som giver værdi for potentielle tilflyttere. Også nytilkomne borgere, som måske er startet forsigtigt ud med en lejet bolig i området, har nu muligheden for at etablere sig permanent på byggegrunde, som har det hele”, siger Gerhard Bertelsen, formand for Erhvervsudvalget.

Det nye boligområde, som har en central placering med udsigt over Nybøl Nor, vil forventeligt kunne have plads til op mod 25 nye parcelhusgrunde.

Dialogmødet skal holdes i starten af marts.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...