Borgmesteren anbefaler et nej til beredskabsplanen

23. juni 2015 Politik

Peter Hansen og borgmester Erik Lauritzen har repræsenteret Sønderborg Kommune i den forberedende bestyrelse til det fælles beredsskab for Sønderjylland. Beslutningen om at samle beredskaberne i større enheder er en del af aftalen mellem kommunerne og regeringen om den kommunale økonomi.

Erik Lauritzen

Erik Lauritzen

“I starten gik vi positivt ind i arbejdet – det var jo noget vores organisation Kommunernes Landsforening havde sagt ja til. I Økonomiudvalget og Byrådet har vi været enige hele vejen og nu er vi også enige om, at den aftale vi blev præsenteret for er uspiselig for Sønderborg”, skriver borgmesteren.

“Vi har de fleste indbyggere og dermed bliver vores regning også den største det er klart nok. Vi driver i forvejen et effektivt beredsskab og alligevel arbejder vi hele tiden på at rationalisere yderligere. Men jeg har meget svært ved at forklare, at vores samlede regning bliver ca 3 mio kr højere pr. år samtidig med at en del af mandskabet fra Sønderborg skal flytte til en central station i Tinglev”, skriver Erik Lauritzen videre.

Byrådet skal tage stilling på onsdag og borgmesteren vil anbefale at politikerne sætter hælene ned her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk