Borgmesteren: Antallet af indbrud skal ned

28. december 2018 112

Gennem den seneste tid har været en lang række indbrud i Sønderborg Kommune. Derfor inviterer borgmester Erik Lauritzen nu lederen af politiets områdecenter til dialogmøde om de mange indbrud.

I tredje kvartal af 2018 blev der ifølge Danmarks Statistik anmeldt 160 indbrud i beboelser i Sønderborg Kommune. Det er mange flere end i de tre andre sønderjyske kommuner, der – til sammen – tegner sig for 122 anmeldelser om indbrud. Samtidig er antallet af anmeldelser i Sønderborg stigende i 2018, hvor det i de tre andre sønderjyske kommuner er faldende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senest har private borgere dannet et privat vagtværn i et af Sønderborgs villakvarterer. Vagtværnet vil ifølge medierne patruljere på forskellige tidspunkter af døgnet med henblik på at skræmme tyvene væk.

”Man skal følge sig tryg som indbygger i Sønderborg Kommune, og det er ikke løsningen, at private borgere går sammen om at patruljere for at skabe tryghed. Jeg anerkender og værdsætter politiets indsats, og at antallet af indbrud på landsplan er faldende. Men det er ikke tilfredsstillende, at Sønderborg Kommune har så mange indbrud i forhold til nabokommunerne”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen vil på mødet kræve ændringer, der kan nedbringe antallet af indbrud. Målet er at skabe tryghed for kommunens borgere:

”Jeg kan forstå på politiets udtalelser, at det tilsyneladende især er to grupper, der begår mange af indbruddene. Hvis det er tilfældet, så må politiet fokusere deres ressourcer på at få sat tyvebanderne bag tremmer, så man igen kan føle sig tryg i Sønderborg. Det er kendt, at politiet har meget knappe ressourcer, men med så mange indbrud må der gøres en ekstra indsats her i kommunen”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...