Borgmesteren: Byrådet skal i gang med at skære ned på service og velfærd

9. juni 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Regeringen og Kommunernes Landsforening er onsdag aften blevet enige om en aftale, der sætter vilkårene for kommunernes økonomi det næste år.

“Og jeg kalder resultatet af forhandlingerne for skuffende”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

I aftalen er der et løft af næste års kommunale serviceramme i forhold til aftalen for 2022, men stigningen dækker kun den demografiske udvikling, stigningen i antallet af ældre.

“Som jeg ser det, så skal vi til at skære ned på service og velfærd. Og vi skal nok gøre det allerede i det indeværende år”, siger borgmesteren og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil prøve at brede nedskæringerne ud, så det ikke alene bliver det sociale område samt børne- og unge-området, der bliver ramt”.

Kommunernes muligheder for investeringer – det såkaldte anlægsniveau – reduceres med 1,4 milliarder til 18,5 milliarder kroner, hvoraf en milliard kroner er til grønne investeringer samt kompensationer til forskellige merudgifter.

“Inflationen er høj og det gør, at det er rigtigt, vi skal holde igen med byggeri”.

12. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Damefrokosten er aflyst

12. april 2024 Sønderborg

Vidar-Ulkebøl Håndbold & Ulkebøl Gymnastik, der er klubberne bag Sportens Venner Sønderborg, har valgt at aflyse Damefrokosten i Sydjysk Sparekasse Skansen. ”Der er i år for få deltagere, og dermed ikke længere økonomi i det. Vi kan derfor ikke forsvare at trække på alle de frivillige kræfter. Efter 45 fantastiske fester gennem årene, er vi […]

Læs mere...