Borgmesteren godkender – med forbehold – regionens spareplan

6. april 2016 Politik

I Sønderborg kan regionens spareplan komme til at betyde, at skadeklinikken på sygehuset lukker i nattetimerne, men derudover har regionens sparekniv ikke skåret dybt i de eksisterende sundhedstilbud i det sønderjyske.

“Jeg kan ikke sige, at jeg er tilfreds med den aftale som Regionsrådet har indgået, for besparelser på sundhedsområdet kan jeg som udgangspunkt ikke glæde mig over. Og hvis skadeklinikken på Sønderborg Sygehus lukker i nattetimerne er det naturligvis en forringelse af den service borgerne i Sønderborg Kommune vil opleve,” siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen

Borgmester Erik Lauritzen

Borgmesteren glæder sig over at Tønder Sygehus bliver bevaret og håber på at der nu kommer ro på sundhedsområdet i en årrække.

Med det udgangspunkt ser Erik Lauritzen på planen som godkendt, for han noterer sig, at det kunne have gået meget værre i Sønderjylland.

“Jeg er glad for, at Tønder Sygehus bliver bevaret, og at regionen med sin plan signalerer, at Sønderborg Sygehus skal være landsdelens store og stærke specialsygehus. Det er vigtigt for vore område, at besparelserne ikke er blevet værre end de er,” fortæller Erik Lauritzen og tilføjer at det også tæller på plussiden, at Region Syddanmark har undgået mange af de besparelser som ville have gjort rigtig ondt ude i lokalsamfundene.

Med aftalen på sundhedsområdet indfases besparelserne på i alt 167 millioner kroner gradvist frem mod 2017.

Allerede i 2016 forventes det, at besparelser på 123 millioner kroner vil blive effektueret.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk