Borgmesteren: Sønderborg vil have vindmøller

31. januar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

– Vi gør klar til at få lavet en VVM-undersøgelse for en kystnær vindmøllepark på Lillegrund i Lillebælt, oplyser borgmester Erik Lauritzen på vegne af bestyrelsesformanden i Sønderborg Forsyning og Sønderborg Kommune.

Borgmester Erik Lauritzen er tilhænger af kystnære vindmøller

Borgmester Erik Lauritzen er tilhænger af  vindmøller, når bare de står i vandet

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag eftermiddag offentliggør borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg, at kommunen vil fremskynde opførelsen af en vindmøllepark i Lillebælt og nu tager initiativ til, at der bliver lavet en VVM-undersøgelse for en kystnær vindmøllepark på Lillegrund. Det oplyser borgmesteren til de fremmødte ved ProjectZeros lancering af planen for, hvordan CO2-udledningen i Sønderborg-området bliver halveret i 2020. De første 25 procent forventes nået næste år.

– ProjectZero-partnerne er enige om at afvente opstilling af vindmøller på land, indtil vi har sundhedsministerens redegørelse. Men vi har brug for vindenergi for at nå vores mål. Og vi vil ikke sidde på hænderne. Formanden for Sønderborg Forsyning og jeg har aftalt, at forsyningsselskabet nu går i gang med at undersøge alle muligheder for, at kommunen og andre parter i fællesskab kan virkeliggøre det kystnære vindmølleprojekt, oplyser borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er helt afgørende, at vi får gennemført VVM-undersøgelsen, fordi vi kun på den måde kan få viden om, hvad det vil koste at opføre vindmølleparken på vand. Og når vi har resultatet, ved vi, om et projekt er så rentabelt, at det kan leve op til private virksomheders krav til forrentning.

VVM koster 13 millioner kroner

– Vi skal i gang, og vi skal ikke afvente et svar om sundhed i forbindelse med vindmøller på land, fastslår Erik Lauritzen og håber på bred opbakning til at fremskaffe de 13 mio. kr., en VVM forventes at koste. Kommunen har sikret Energistyrelsens tilladelse til at udvikle projektet med VVM.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afhængig af vindmøllernes størrelse vil vindmølleparken omfatte 25-50 møller og afhængig af bundforholdene i Lillebælt koste i niveauet 1,5 mia. kr.penge

Formanden for Sønderborg Forsyning, Svend Erik Petersen, er meget tilfreds med nu at komme i gang.

– Det var et valgkamptema for både Venstre og partierne i byrådets flertalsgruppe, og personligt håber jeg, at en vindmøllepark på Lillegrund helt og fuldt kan dække vores behov for vindenergi som bidrag til at blive CO2-neutral. Med glæde følger vi nu op. Vi vil i det arbejde også henvende os til relevante andre for at danne et konsortium, som vil stå bag gennemførelsen af en VVM-undersøgelse, siger Svend Erik Petersen som formand for Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede nu har en række virksomheder spurgt, om de kan købe strøm fra en kommende vindmøllepark på Lillegrund. Det samme har andre kommuner i Lillebælt og borgere fra andre kommuner.

 

 

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...