Borgmesteren undrer sig over Politiets rapport

9. november 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen har onsdag taget kontakt til justitsminister Søren Pind i forbindelse med den rapport, som Politiet netop har offentliggjort. Sønderborgs borgmester undrer sig både over tallene og konklusionerne i rapporten.

Der er både uigennemskuelige tal, fejlagtige ræsonnementer og tidsangivelser, som man i Sønderborg kun kan undre sig over, i den rapport som Politiet søndag eftermiddag offentliggjorde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk er rapportens vurderinger af Sønderborg så uigenkendelige, at borgmester Erik Lauritzen i dag har valgt at kontakte justitsminister Søren Pind for at få en forklaring på, hvordan man er nået frem til rapportens konklusioner, og samtidig slå fast, at Sønderborg fortsat er det bedste bud på en politiskole.

“Jeg har hele tiden sagt, at placeringen af en politiskole bør ske på et fagligt og sagligt grundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor bør man naturligvis også forvente, at de data der bruges er de rigtige. Og det mener jeg ikke de er her – der er i hvert fald nogle ting, som jeg overhovedet ikke kan genkende”, fortæller Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse..

Rapporten vurderer for blandt andet, at en renovering af Sønderborg Kaserne, som indtil for to år siden husede Hærens Sergentskole, vil tage omkring tre et halvt år, at driftsudgifterne vil være det dobbelte af, hvad Sønderborg Kommune selv har beregnet, at lokalplanerne kan stå i vejen for renoveringen og at det vil koste 54 årsværk bare i transport, hvis skolen placeres i Sønderborg.

Men ifølge Erik Lauritzen er de tal skudt langt over målet.

“Kasernen vil kunne stå færdig i løbet af halvandet til to år, og dele af den bruges i renoveringsperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Driftsudgifterne kan jeg slet ikke genkende, lokalplanen vil ikke give nogen som helst problemer i forhold til en politiskole og i forhold til de 54 årsværk, så kan jeg undre mig noget over, hvad det er for et transportmiddel, det er beregnet ud fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

I hvert fald ikke de 35 minutter det tager at tage flyveren”, siger Erik Lauritzen.

Politiskole til Herning

At der i medierne i dag kører en historie om, at flere kilder på Christiansborg fortæller, at regeringen vil placere politiskolen i Herning, har Sønderborgs borgmester noteret sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen mener dog fortsat, at spørgsmålet om placeringen af politiskolen er helt åbent.

“For et par dage siden var meldingen, at politiskolens placering skulle indgå i finanslovsforhandlingerne, og det er fortsat det jeg tager udgangspunkt i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og ved finanslovs-forhandlingerne går jeg helt naturligt ud fra, at de forskellige partier vil bringe deres bud på en placering i spil. Jeg stoler fortsat på at faglighed og økonomi må være det der vægtes højest, når beslutningen skal træffes”, siger Erik Lauritzen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

Flaget ved Dybbøl Mølle blev hejst

18. april 2021 Kultur

Søndag klokken 8:00 gik flaget til tops på Dybbøl Skanse og det var Hjemmeværnet, som stod for seancen. J. P. Rasmussen havde kommandoen og fortalte blandt andet om mindestenen, som står på Dybbøl Banke. Han er blandt dem, der kender rigtigt meget til Dybbøldagen, hvor han har haft kommandoen hele 14 gange. “De første syv […]

Læs mere...