Borgmesterkæden gives til Erik Lauritzen onsdag

3. december 2013 Politik

Onsdag samles det nye byråd i Byrådssalen, hvor Erik Lauritzen får overrakt borgmesterkæden.

– Efter overrækkelsen bliver der sat navne på de medlemmer, der skal i de forskellige udvalg, siger socialdemokraten Helge Larsen til Sønderborg Nyt. I forvejen har flertalsgruppen fundet de personer, der skal med i de enkelte udvalg, så det er udvalgenes medlemmer fra Venstre og DF, der skal træde frem.

Erik Lauritzen får Borgmesterkæden onsdag.

Erik Lauritzen får Borgmesterkæden onsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når der er sat navne på medlemmerne, så trækker udvalgene sig tilbage og konstituerer sig, siger Helge Larsen. Det er ingen hemmelighed, at flertalsgruppen har sat navn på udvalgsformændene.

– Og der popper ikke et nyt formandsnavn frem, fordi flertalsgruppen har flertal i alle udvalg, siger Helge Larsen.

Når det nye byråd har konstitueret sig officielt, så har Venstre og DF ikke længere mulighed for at samle et andet flertal og sikre sig en borgerlig eller liberal borgmester. Det vil give mere ro hos Konservative, Slesvigsk Parti og Fælleslisten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Uddannelse, Sønderborg

Studieboliger til alle der læser i Sønderborg

21. juni 2021 Uddannelse

Studerende, som kommer til Sønderborg for at læse, behøves ikke være bekymrede for, om de kan finde et sted at bo. Det oplyser både SDU og Kollegiernes Kontor. Umiddelbart er der ikke udfordringer med at få en studiebolig i Sønderborg Kommune, men det er selvfølgelig muligt, at den studerende ønsker sig en ganske bestemt bolig […]

Læs mere...