Borgmesterkæden gives til Erik Lauritzen onsdag

3. december 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag samles det nye byråd i Byrådssalen, hvor Erik Lauritzen får overrakt borgmesterkæden.

– Efter overrækkelsen bliver der sat navne på de medlemmer, der skal i de forskellige udvalg, siger socialdemokraten Helge Larsen til Sønderborg Nyt. I forvejen har flertalsgruppen fundet de personer, der skal med i de enkelte udvalg, så det er udvalgenes medlemmer fra Venstre og DF, der skal træde frem.

Erik Lauritzen får Borgmesterkæden onsdag.

Erik Lauritzen får Borgmesterkæden onsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når der er sat navne på medlemmerne, så trækker udvalgene sig tilbage og konstituerer sig, siger Helge Larsen. Det er ingen hemmelighed, at flertalsgruppen har sat navn på udvalgsformændene.

– Og der popper ikke et nyt formandsnavn frem, fordi flertalsgruppen har flertal i alle udvalg, siger Helge Larsen.

Når det nye byråd har konstitueret sig officielt, så har Venstre og DF ikke længere mulighed for at samle et andet flertal og sikre sig en borgerlig eller liberal borgmester. Det vil give mere ro hos Konservative, Slesvigsk Parti og Fælleslisten.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...