Brandmænd samlet til Nytårsparole

14. januar 2023 Augustenborg

Lørdag middag var der ret mange brandbiler og endnu flere brandfolk i Augustenborghallerne og det skyldtes den årlige Nytårsparole. For at gøre eftermiddagen festlig, så spillede Sønderborg Brandværnsorkester, Broager Brandværnsorkester, Broager Pipes and Drums og Rinkenæs Brassband inden der blev holdt taler – og som et ekstra krydderi, så var der også et ildshow.

“I dag kommer ilden til Jer. I skal ikke selv køre derhen hvor flammerne er”, sagde Mia Lilliendahl Larsen fra Eventør, der i rollen som Miss On Fire, var konferencier. Efter ildshowet gav hun ordet til først borgmesteren og dernæst beredskabschefen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dejligt, at verden igen er blevet sådan, at vi kan samles og holde fast i den her tradition. Og ser vi tilbage på året, der gik, så var det et underligt år med krig i Europa, inflation og energikrise. Ting vi må indrette os efter. Det gælder både Folketing, regionerne, kommunerne og de enkelte familier”, sagde borgmester Erik Lauritzen, som er formand for Beredskabskommissionen.

“Ikke alt i 2022 var dårligt og jeg tænker stadig på den 3. juli, hvor vi var målby for Tour de France. En herlig dag – indtil der om aftenen blev skudt i Fields. Den episode viste, at vores beredskab skal indstille sig på nye opgaver. Det er ikke længere nok, vi kan slukke brande”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen fortalte desuden, at en erhvervsmand engang sagde, at det gælder om at udnytte enhver krise.

“Beredskabet skal også spare, men når der mangler penge, så finder vi ud af at gøre tingene på andre måder”.

Borgmesteren fik også sagt tak til alle dem, der er en del af de mange frivillige brandværn.

“Tak for den kæmpe indsats, som I leverer og jeg så gerne, at endnu flere mænd og kvinder melder sig som frivillige brandmænd og hjælper til med de vigtige opgaver”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beredskabschef Allan Dalager fik herefter ordet og han takkede også alle de frivillige – og også deres familier:

“Det er jo familierne, der lader dem løbe, når der kommer en alarm”.

650 udrykninger sidste år

I 2022 rykkede brandbilerne ud hele 650 gange og de 207 gange handlede det om en automatisk brandalarm og ikke om brand.

“Men 125 gange var vi ude og slukke brande i bygninger – og den største af de brande, der var den i Storegade i Nordborg”, sagde Allan Dalager og tilføjede, at der var 23 køretøjer med, da branden i Storegade i Nordborg skulle slukkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I slukningen deltog der 113 brandfolk fra 11 stationer”.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...