Brandmænd tager tilløb til Feuerwehr Sternfahrt

7. maj 2016 Broager

I weekenden er der været besøg af frivillige brandmænd fra flere lande og det skyldes, at der arbejdes på at planlægge det store internationale træf for frivillige brandmænd, Feuerwehr-Sternfahrt, som skal holdes i Sønderborg i slutningen af maj måned 2017. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/05/IMG_4615-300×200.jpg” alt=”IMG_4615″ width=”300″ height=”200″ />

Fredag var brandmændene på en vandretur gennem Sønderborg, inden de satte gang i møderne – og lørdag begyndte dagen også i et lokale i Alsion, inden  kursen blev sat mod Broager Frivillige Brandværn, hvor der varr gjort klar med brandværnsmusik, pilsnere og ringridere.

I 1997 var der Feuerwehr Sternfahrt i Ebeltoft og den gode oplevelse inspirerede og andre – og så blev en gruppe herfra enige om at arbejde for at få arrangementet til Sønderborg.

John Jannsen, der sidder med i præsidiet, som  udpeger værtsbyer, siger til SønderborgNYT:

“For at jeg kan stemme for en værtsby, så vil jeg se en underskrevet aftale mellem kommune, turistkontoret og brandmændene, så de ting fik vi på plads. Aftalen med Sønderborg Kommune begyndte med tre kopper kaffe på borgmesterkontoret og via borgmesteren kom Stephan Kleinschmidt på banen”, siger John Jannsen, der sammen med blandt andre Henrik Sohl har haft travlt med at gøre alt det, der skal til.

Undervejs er der lavet brochurer, hvor Stephan Kleinschmidt var med – og der er lavet en film om Sønderborg, hvor han også er med. Ved at lade ham gå igen i vores materiale, så er der en rød tråd”, siger John Jannsen.

“Dét som de frivillige brandmæd får ud af arrangementet i Sønderborg, det er, at der kommer meget fokus på de frivillige brandværn. De er nemlig ikke så kendte udenfor Sønderjylland”, siger Henrik Sohl.

Ambassadører

Dennis Eli Nielsen og Martin Toft Hansen deltog Feuerwehr Sternfahrt i både Østrig og Schweiss, hvor de brugte energien på at fortælle om Sønderborg og dele materiale ud.

“Sammen med en fra turistkontoret skulle vi fortælle, at der blev arbejdet på at sikre en virkelig god oplevelse i Sønderborg, så de vidste, at vi virkeligt vil Feuerwehr Sternfahrt”, siger de to frivillige brandmænd.

Allerede nu er der tilmeldt 1500 deltagere og der kommer 130 køretøjer plus en masse motorcykler.

Tanja Zeba er en uvurderlig hjælp i planlægningen af Feuerwehr Sternfahrt.

Tanja Zeba er en uvurderlig hjælp i planlægningen af Feuerwehr Sternfahrt.

“Og inden længe gør vi en indsats for at få de danske brændmænd til at skrive sig på detagerlisten”, siger John Jannsen. Der kommer i alt op til 4500 brandmænd.

Meget vigtig hjælper

“Fredag kunne vi gøre lidt ekstra ud af vores virkeligt dygtige og hjælpsomme kontaktperson fra Sønderborg Event, som jeg ind imellem ringer sammen med op til 15 gange om dagen og det er selvfølgelig Tanja Zeba – og vi gav hende en buket blomster, der passer i farverne til vores arrangement”, siger John Jannsen.

Han siger videre, at de udenlandske brandmænd, som deltager i møderne i weekenden, har sagt, at det er pragtfuld at have Tanja Zeba med, fordi hun har styr på rammerne.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk