Bundsø: Vandet overhalede kommuneplanen

15. december 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har besluttet at gendanne Bundsø ved Nordborg som sø. Pumperne, der siden 1860 har holdt vandet væk fra området, skulle efter planen have været slukket til foråret 2015. Men det ville naturen ikke vente på.

Foto: Sønderborg Kommune” width=”300″ height=”219″ /> Bundsø. Foto: Sønderborg Kommune

Fredag eftermiddag viste naturen og vandet sine kræfter, da regnen blev for meget for diget, der holdt vandet ude.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mellem kl. 15 og 16 fredag den 12. december brød vandet igennem diget, der hvor Meldsgård/Mølledambæk løber i Landgrøften. Søen er allerede ved at tage form, og forskellige fugle har indtaget starten på den nye sø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beregningerne siger, at det vil tage ca. 500 dage at fylde Bundsø. Her på tredjedagen vurderes vandoverfladen at være over 20 ha.

Pumperne i Bundsøs vestlige ende pumper fortsat og forsinker opfyldningen.

Det giver kommunens medarbejdere lidt tid til at gennemføre de planlagte arbejder i projektområdet med bl.a. at fjerne hegn. Arbejdet fremskyndes så meget som muligt, så pumperne kan blive slukket og naturen gå sin gang.

Genetableringen af Bundsø sker som en del af en større indsats på landsplan, hvor der fjernes kvælstof fra vandmiljøet..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Samfund, Sønderborg

Corona-udgifterne i første kvartal er på 11 millioner

22. april 2021 Samfund

Corona-situationen koster rigtigt mange penge og i Sønderborg Kommune betyder det, der er en stor ekstra-regning, som skal betales og det er der ingen tvivl om, fortæller borgmester Erik Lauritzen dagen efter Økonomiudvalget har holdt møde. Spørgsmålet er, hvor stor den bliver og det ikke er til at vide, fordi det afhænger af Corona-pandemiens udvikling, […]

Læs mere...