Bundsø: Vandet overhalede kommuneplanen

15. december 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har besluttet at gendanne Bundsø ved Nordborg som sø. Pumperne, der siden 1860 har holdt vandet væk fra området, skulle efter planen have været slukket til foråret 2015. Men det ville naturen ikke vente på.

Bundsø. Foto: Sønderborg Kommune

Bundsø. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag eftermiddag viste naturen og vandet sine kræfter, da regnen blev for meget for diget, der holdt vandet ude. Mellem kl. 15 og 16 fredag den 12. december brød vandet igennem diget, der hvor Meldsgård/Mølledambæk løber i Landgrøften. Søen er allerede ved at tage form, og forskellige fugle har indtaget starten på den nye sø. Beregningerne siger, at det vil tage ca. 500 dage at fylde Bundsø. Her på tredjedagen vurderes vandoverfladen at være over 20 ha.

Pumperne i Bundsøs vestlige ende pumper fortsat og forsinker opfyldningen. Det giver kommunens medarbejdere lidt tid til at gennemføre de planlagte arbejder i projektområdet med bl.a. at fjerne hegn. Arbejdet fremskyndes så meget som muligt, så pumperne kan blive slukket og naturen gå sin gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Genetableringen af Bundsø sker som en del af en større indsats på landsplan, hvor der fjernes kvælstof fra vandmiljøet.

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund – og på tilskuerrækkerne sad begge hans forældre. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i […]

Læs mere...