Busgaragerne skal ud af midtbyen

21. oktober 2013 Politik

På den nordlige side af Hilmar Finsens Gade – overfor Sønderborg busstation – ligger et stort areal, som i dag benyttes til faciliteter omkring den kollektive trafik: garage, værksted, vaskehal og lignende.

Busanlægget skal væk fra midtbyen.

Busanlægget skal væk fra midtbyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

DSB Ejendomme ejer arealet og har opsagt lejemålet overfor vognmanden.

Der skal derfor indenfor en overskuelig fremtid findes en ny placering som afløser for det gamle garageanlæg og eventuelt tænke dette ind i en ny trafikterminal, der kan støtte op omkring co2 målet i 2029.

Det vil være hensigtsmæssigt, at et nyt garageanlæg eller terminals placering er fundet og etableret inden sommeren 2017, da der her skal opstartes en ny 8 – 10 årig kontrakt på busdriften.

Forvaltningen har derfor bedt en rådgiver vurdere placeringen af en ny trafikterminal – hvor der ikke kun er fokus på buskørslen – men integration af alle trafikformer og typer såvel erhvervsmæssigt som privat.

Der er kommet tre mulige løsninger, der i den kommende uge vurderes af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...