Busgaragerne skal ud af midtbyen

21. oktober 2013 Politik

På den nordlige side af Hilmar Finsens Gade – overfor Sønderborg busstation – ligger et stort areal, som i dag benyttes til faciliteter omkring den kollektive trafik: garage, værksted, vaskehal og lignende.

Busanlægget skal væk fra midtbyen.

Busanlægget skal væk fra midtbyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

DSB Ejendomme ejer arealet og har opsagt lejemålet overfor vognmanden.

Der skal derfor indenfor en overskuelig fremtid findes en ny placering som afløser for det gamle garageanlæg og eventuelt tænke dette ind i en ny trafikterminal, der kan støtte op omkring co2 målet i 2029.

Det vil være hensigtsmæssigt, at et nyt garageanlæg eller terminals placering er fundet og etableret inden sommeren 2017, da der her skal opstartes en ny 8 – 10 årig kontrakt på busdriften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har derfor bedt en rådgiver vurdere placeringen af en ny trafikterminal – hvor der ikke kun er fokus på buskørslen – men integration af alle trafikformer og typer såvel erhvervsmæssigt som privat.

Der er kommet tre mulige løsninger, der i den kommende uge vurderes af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>