Bussernes køreplaner bliver lavet om

7. juni 2013 Uncategorized

Der sker en hel del med buskørslen i Sønderborg Kommune fra søndag den 30. juni og igen til august. Der er forbedringer og indskrænkninger, men brugerne får også et helt nyt tilbud om kollektiv trafik.

 

Hurtigere rute 223

Rute 223 mellem Nordborg og Gråsten får et løft, når dagligdagen begynder igen efter sommerferien. Fra august bliver ruten forbedret med en række A-bus afgange. Det vil sige afgange, hvor bussen kommer hurtigere frem, fordi den stopper færre steder. For eksempel bliver turen fra Nordborg til Sønderborg otte minutter hurtigere. Skal man helt til Gråsten, sparer man 12 minutter med A-bussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

14 gange om dagen kan man tage den hurtige tur fra såvel Nordborg som Gråsten. På de tidspunkter, hvor skoleelever og uddannelsessøgende bruger bussen, kører den som hidtil. På disse ture dur det ikke at springe stoppesteder over.

 

I sommerferieugerne 27-32 og mellem jul og nytår kører rute 223 ikke som A-bus, men som almindelig bus på alle afgange.

 

Stoppesteder ændres

Sammen med de nye køreplaner, får stoppestederne på rute 223 som forsøg nye tavler med oplysning om SMS- og mobilbilletter og særligt billige lørdags- og eventbilletter. Hidtil har du på stoppestedet kunnet læse, hvornår bussen kører fra stedet. Det kan du ikke længere. I stedet kan du med din smartphone scanne en kode og se de næste afgange.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Nyt tilbud

Kommunen indfører flextur som en del af den kollektive trafik fra 30. juni. Det betyder, at man på særlige betingelser kan bestille en tur fra én adresse til en anden. Til gengæld stopper den almindelige buskørsel kl. 19 på hverdage. Lørdag stopper busserne kl. 15, og søndag kører de slet ikke.

 

Disse ændringer gælder ikke rute 223. Den kører alle dage. Ligeledes køres der fortsat til færgen ved Fynshav med rute 225/226 på nogle afgange om søndagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se de nye køreplaner her eller tag en køreplan i bussen eller på busstationen. Her finder du også folderen om flextur.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...