Butterfly: Her kan der købes sundhed, energi og velvære

14. juni 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Butterfly, det engelske ord for sommerfugl. Og det er let at forestille sig en farvestrålende sommerfugl flyve let og ubesværet afsted – og det er præcis det samme, som kvinderne fra motionscentret Butterfly i Sønderborg gør, når de har trænet en tid.

– Jeg hørte om stedet her efter at jeg havde holdt en pause fra et andet motionscenter og bestemte mig for at give det en chance. Og hold da op, hvor det virker. Min krop har virkeligt ændret sig, siger Doris Bech Jensen, der træner en halv times tid tre gange om ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Doris Bech Jensen er overrasket over al sin fremgang.

– Her bruger man ikke tid på at indstille maskinerne, så der er ingen spildtid. Desuden er der meget intervaltræning, så det er noget, der både brænder energi og løfter konditallet, siger hun. Hun forklarer, at netop ved at bruge sin energi, så får hun endnu mere energi – og hendes kolleger på Linak havde bemærket, hun strålede af velvære.

– Så nu er der fem mere fra Linak, der træner hos Butterfly, siger Doris Bech Jensen til Sønderborg Nyt. Hun fortæller, at Linak betaler en del af den månedlige regning og det glæder hende, at arbejdspladsen støtter ansatte i at forblive sunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg ved da godt, at det giver færre sygedage og sådan, men det er da flot, at de gør det, siger hun.

Butterfly er ikke for mænd

Hos Butterfly kommer der ingen herrer indenfor dørene. Siden det startede i 2008 har det været kvindernes sted og sådan bliver det ved med at være – og det gør, at det er ok at komme trissende i joggingtøj og med morgenhår.

– Her kan kvinderne komme, som de er – og de slipper for at blive stirret på af mænd og her føler ingen sig klemt af de store muskelbundter, der nogle gange ses andre steder, siger Lisa Greger. Og ikke nok med at kvinderne kan føle sig trygge i hinandens selskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Her er heller ikke risiko for, at de bliver overbelastet, fordi vores maskiner er hydrauliske og retter sig efter det tempo eller de kræfter, der bruges. De justerer sig selv, siger Lisa Greger.

Mine tal viser, jeg har tabt 9 kilo – og jeg var bestemt ikke tyk, siger Doris Bech JeNsen, der føler sig fit for fight.

Konceptet hos Butterfly bygger på circletræning og det gør, at der blot bruges få minutter på én øvelse og så er det videre til den næste. Altså er man gennem dagens program på bare en halv times tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og når circletræningen bygger på intervaller, så får kvinderne sat forbrændingen i vejret og det giver mange plusser på den konto, der hedder velvære, siger Lisa Greger. Hun fortæller, at hos Butterfly er der lidt dyrere end andre steder. Men først af alt, så er træningsudstyret altid i orden, der er altid rent overalt og så følges hver eneste motionist tæt og coaches på en måde, så de ønskede resultater kommer i sidste ende.

Lisa Greger og Alberte Pallesen guider og hjælper.
Artiklen fortsætter under annoncen

– Vores programmer er super og de virker, siger Alberte Pallesen, der er instruktør hos Butterfly, når hun ikke sider og fordyber sig i bøger på Statsskolen. Inden hun kom på gymnasiet var hun på idrætsefterskole.

– Så begyndte jeg at træne her og efter en tid fik jeg tilbudt et fritidsjob som instruktør. Den rolle har Alberte haft i et års tid.

– Det er slet ikke svært at guide motionisterne, så de gør øvelserne rigtigt og presser sig selv tilpas meget til, at de får gevinsterne ved at træne, siger Alberte Pallesen.

– Kvinderne vil jo gerne gøre det rigtigt og så er det lettere at rette på dem, hvis jeg bruger lidt humor, siger Alberte Pallesen. Og selvfølgelig holder den unge dame sig i form og hun nyder at være rollemodel.

– Jeg er i herligt humør, når jeg er på vej hertil og mit humør er mindst lige så godt på vejen hjem, siger hun. Så hun er med i den lange række af mennesker, der får energi, føler velvære og oplever mentale overskud – ved at bruge energi.

Fra man tropper op hos Butterfly og til man er på vej hjem igen, så er der blot gået en times tid. Og det er inklusiv et bad og tid til lige at veksle et par ord med andre. Når den time brugt, så kan motionisten svæve ud i hverdagen på nyopladede batterier og føle sig tættere på sommerfugle end på stensamlere.

 

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...