Byrådet har valgt Sønderborgs nye multikulturhus

4. februar 2015 Uncategorized

Så blev der fundet en vinder i konkurrencen om, hvem der skal have opgaven med at tegne og bygge Sønderborgs nye multikulturhus. Et projekt, som er et af omdrejningspunkterne i arkitekten Frank Gehrys masterplan for havneområdet i Sønderborg, og et projekt som længe har været ventet i spænding.hus

Artiklen fortsætter under annoncen

På et ekstraordinært udvalgsmøde onsdag eftermiddag valgte Kultur-, borger- og fritidsudvalget i Sønderborg Kommune entreprenørfirmaet Hoffmans projekt, som det der skal blive et af Sønderborgs store kulturelle omdrejningspunkter og samtidig blive et af de kommende vartegn for byens havn.

Dommerudvalget valgte Hoffmans projekt med en begrundelse som bl.a lyder:

”Forslaget tager afsæt i Gehrys plan med skævvredne bygningskroppe, der i dette tilfælde lægges forskudt oven på hinanden og roteres”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Planerne indeholder store og generøse rumligheder, som følger bygningskroppens afklarede logik. Det er i hus2forslagets tværsnit man kan aflæse den bærende idé og måden hvorpå husets delelementer visuelt knyttes sammen diagonalt og på tværs af etagerne”

Byggeriet af det nye multikulturhus forventes påbegyndt i 2015, og skal stå færdigt i september 2017. Byggeriet kommer til at inddrage det gamle Ewers Pakhus, og kommer til at huse bl.a. Sønderborg Bibliotek, Det Tyske Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var et svært valg, for det var to virkelig gode forslag som Bedømmelsesudvalget skulle vælge mellem. Men med valget af Hoffmanns projekt er jeg overbevist om, at vi får et byggeri, som er både smukt og unikt, og som med inddragelsen af Ewers Pakhus kombinerer Sønderborgs historie med Sønderborg nutid og Sønderborgs fremtid”, udtaler formanden for Kulturudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht (A).hus1

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var et enigt Kultur-, borger-, og fritidsudvalg der – på indstilling fra bedømmelsesudvalget – traf beslutningen om det nye multikulturhus, og udvalgets næstformand glæder sig over det samarbejde der har været gennem processen.

”Multikulturhuset kommer til at indtage en fremtrædende plads i bybilledet, og bliver et bygningsværk, som bliver til glæde for alle kommunens borgere.  Jeg mener vi i Kultur- borger og fritidsudvalget sammen har valgt et projekt, som vi i Sønderborg kan være stolte af og som understreger, at her i kommunen har vi modet til at tænke stort og viljen til at realisere vores ambitioner og visioner for Sønderborg”, fortæller Karsten Schøn (V), næstformand i Kulturudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

På byrådsmødet onsdag aften blev et samlet byråd orienteret om beslutningen, som blev modtaget med tilfredshed i byrådssalen.

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>