Byrådet besluttede at kommunen ikke overtager Dalsmark Plejehjem

7. oktober 2019 Uncategorized

På et ekstraordinært byrådsmøde besluttede Byrådet mandag aften, at genoptage sagen om at kommunen overtager driften af Dalsmark Plejehjem.

“Det er sådan at vi skal beslutte at genoptage sagen, inden vi kan bestemme os for at videreføre den oprindelige driftsaftale”, forklarede borgmesteren.

“Så langt, så godt. Der er skrevet mange rapporter, været holdt mange debatter og nu kan vi køre den oprindelige aftale videre”, sagde Peter Hansen fra Venstre.

Hans partifælle, Peter Thomsen er også tilfreds med beslutningen:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo glædeligt, at ledelsen og medarbejderne på Dalsmark Plejehjem nu har arbejdsro”, sagde han.

“I den sag kan vi jo virkeligt tale om at vi er gået fra politiske sværdslag til politiske håndslag”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Socialdemokratiet accepterer

Socialdemokratiet, der har arbejdet for at få Danske Diakonhjem ud og kommunen ind i Dalsmark, accepterer flertallets ønske.

“Vi kunne ikke få flertal og det accepterer vi og tilslutter os”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men vi vil have en lille tilføjelse, som siger, at den kommende driftsaftale skal godkendes i Social- og Seniorudvalget samt Byrådet”, sagde Erik Lauritzen og understregede så:

“Det har på intet tidspunkt handlet om, hvorvidt diakonerne er gode til at drive plejehjem eller ikke”.

Det er Sønderborg Kommune, der ejer bygningerne, som huser Dalsmark Plejehjem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Kultur, Sønderborg

I Christianskirken hørte børnene at Jesus er meget ældre end julemanden

7. december 2022 Kultur

Onsdag morgen var børn fra sognets børnehaver, vuggestuer og dagplejere til julegudstjeneste i Christianskirken. Børn fra børnehaven Goethesgade gik Lucia og børn fra børnehaven Toften lavede krybbespil. Sognepræst Lars Astman Smedemark fortalte om julen og organist Ilona Lobmayer spillede. Tove Holm sang for og fungerede også som ‘færdselsbetjent’, så engle, hyrder og andre kom rigtigt […]

Læs mere...